Anglia: Din cauza vremii, pinguinilor li se dau medicamente impotriva depresiei

Reclame home 1
Reclame home 1

Vremea in nord-estul Angliei este atat de rea de la inceputul anului incat pinguinilor dintr-un sanctuar marin li s-au dat medicamente impotriva depresiei. Cei 12 pinguini Humboldt originari de pe coastele statelor Peru si Chile dadeau semne de stres, asa incat s-au pus pastile in pestii pe care ii mananca, a declarat vineri pentru AFP Lyndsey Crawford din conducerea sanctuarului din Scarborough (litoralul atlantic al Yorkshire, lovit de furtuni), transmite Agerpres.

Fiindca nu sunt din zone cu condiţii meteo similare, ‘nu s-au obisnuit cu acest tip de vreme rea atat de mult timp’, a adaugat o colega a acesteia. Pinguinii isi manifesta stresul ramanand mai degraba la caldura decat sa mearga in apa, mediul lor natural.

Pastilele contribuie si la intarirea fragilului lor sistem imunitar. ‘Speram sa isi dea seama ca nu sunt in pericol. Nu stiu ca primesc tratament fiindca sunt pastile foarte mici care nu au gust neplacut’, a mai spus Lyndsey Crawford.

Pinguinii Humboldt sunt ameninţaţi de dispariţie in habitatul lor natural din Chile si Peru din cauza mai multor factori, printre care incalzirea climei, pescuitul excesiv si proliferarea sobolanilor care le mananca ouale.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole