Anglia: Partidul Conservator, avans de 11 puncte procentuale fata de Partidul Laburist

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Partidul Conservator, al premierului britanic Boris Johnson, are un avans cuprins intre 11 si 17 puncte procentuale fata de Partidul Laburist, indica trei sondaje de opinie realizate in perspectiva alegerilor anticipate din 12 decembrie din Regatul Unit, al treilea scrutin din aceasta tara organizat in mai putin de cinci ani, transmite Reuters, titreaza Agerpres.

Astfel, in sondajul realizat de Penelbase conservatorii sunt cotati cu 40% din intentiile de vot ale electoratului din Regatul Unit, laburistii cu 29%, liberal-democratii cu 14%, partidul Brexit cu 9% si Verzii cu 3%. Sondajul a fost realizat in zilele de 30 si 31 octombrie.

Conform anchetei sociologice realizate de Ipsos MORI, Partidul Conservator ar obtine 41% din voturi, laburistii 24%, Partidul Liberal-Democrat 20%, Partidul Brexit 7% si Verzii 3%. Sondajul, realizat telefonic in perioada 25-28 octombrie, a fost facut pe un esantion reprezentativ de 1.001 cetateni cu drept de vot.

In fine, potrivit sondajului YouGov, conservatorii ar lua 36% din sufragii, laburistii 21%, liberal-democratii 18%, Partidul Brexit 13% si Verzii 6%. Sondajul a fost realizat online in 29-30 octombrie pe un esantion reprezentativ de 1.639 cetateni cu drept de vot. Regatul Unit a organizat alegeri in mai 2015 si iunie 2017, iar in iunie 2016 a votat in proportie de 52% pentru iesirea din Uniunea Europeana.

Alegerile din 2017 s-au dovedit dezastruoase pentru Partidul Conservator, condus la acea vreme de fostul premier Theresa May, conservatorii pierzand majoritatea in parlament. Decizia Theresei May de a convoca alegeri anticipate, in speranta consolidarii majoritatii sale, a lasat guvernul incapabil de a-si asigura sprijinul parlamentar pentru acordul de Brexit negociat cu UE.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2