Angola, prima tara din lume care interzice Islamul

Reclame home 1
Reclame home 1

moscheeMinistrul angolez al culturii, Rosa Cruz e Silva, a declarat ca „procesul de legalizare a Islamului nu a fost aprobat de catre Ministerul de Justitie si a Drepturile Omului din Angola si, prin urmare moscheile din toata tara vor fi inchise si demolate”, a publicat ziarul marocan „La Tribune Noubelle”, citat de expunere.com.

Angola are o populatie majoritar crestina, aproximativ 95% din populatie practica o forma de crestinism si a decis ca, pe langa Islam interzice o serie de alte religii si secte care in conformitate cu guvernul „submineaza cultura natiunii”.

Jurnalul „O Pais” din Angola a recunoscut ca aproximativ 60 de moschei au fost inchise in ciuda protestelor comunitatii musulmane care neaga categoric ca ar fi o „secta” sau sa s-ar impotrivii culturii nationale angoleze.

Autoritatile guvernamentale in capitala Luanda au respins protestele si a spus ca „musulmanii radicali nu sunt bineveniti in tara, iar Guvernul nu este pregatit sa legalizeze prezenta moscheilor in Angola „.

Decizia guvernul angolez a starnit critici in lumea araba si unele grupuri sunt deja vorbesc despre represalii impotriva guvernului din statul african.

David Alberto JA, un reprezentant al Islamului din Angola a spus ca in ultimele ore de rugaciune din orasul Huambo au fost inchise prin ordinul autoritatilor provinciale invocate de comenzi specifice din capitala. Liderul spiritual al adeptilor lui Allah, a declarat ca masura este ilegala si va face totul pentru a avea castig in aceasta cauza.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2