ANI: Alesi locali din Maramures, gasiti incompatibili si in conflict de interese

Reclame home 1
Reclame home 1

aniAgentia Nationala de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, existenta conflictului de interese de natura administrativa, precum si posibila savarsire a infractiunilor de conflict de interese si a celor asimilate faptelor de coruptie in cazul a trei alesi locali din Maramures.

Vasile Sofron, viceprimar al comunei Salsig, a fost gasit in conflict de interese si a celor asimilate faptelor de coruptie dupa ce, in perioada exercitarii mandatului de consilier local a votat Proiectul de hotarare al Consiliului Local al comunei Salsig privind aprobarea initierii procedurii de inchiriere a pasunilor si aprobarea Regulamentului privind regimul inchirierii pasunilor aflate in proprietatea publica a comunei Salsig.

Ulterior aprobarii acestei hotarari, Primaria comunei Salsig a incheiat cu Asociatia Producatorilor Agricoli „Valea Salajului” (in cadrul careia SOFRON VASILE a detinut calitatea de Presedinte al Consiliului Director) un contract-cadru de inchiriere pentru suprafetele de pajisti aflate in domeniul public al comunei.

Persoana evaluata a incalcat, astfel, dispozitiile art. 46, alin. (1) din Legea 215/2001 si dispozitiile art. 75, lit. b), f) şi art. 77, alin. 1 din Legea 393/2004.

Avand in vedere cele de mai sus, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Directia Nationala Anticoruptie, in vederea verificarii indiciilor privind posibila savarsirea de catre Vasile Sofron a infractiunii de conflict de interese, prevazuta de art. 301 din Codul Penal al Romaniei si a infractiunii asimilata faptelor de coruptie, prevazuta de art. 12 lit. b) din Legea 78/2000.

Alexa Ticala, viceprimar al orasului Dragomiresti s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 06 august 2012 – 11 octombrie 2012, intrucat a detinut simultan functiile de viceprimar şi administrator al S.C. „DRAGOMAR”S.R.L., incalcand, astfel, dispozitiile art. 87, alin. (1) lit. d) din Legea nr. 161/2003.

Ioan Tatiuc, consilier local in cadrul Consiliului Local al Comunei Remeti s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 26 iunie 2012 – 09 aprilie 2015, intrucat a detinut simultan functiile de consilier local si pompier (angajat cu contract individual de munca, in aparatul propriu al Consiliului Local), incalcand, astfel, dispozitiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole