ANI cere judecarea mai repede a dosarului lui Iohannis

PNL

Agentia Nationala de Integritate a solicitat Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) judecarea mai devreme a dosarului privind incompatibilitatea presedintelui PNL Klaus Iohannis, scrie Agerpres.

Potrivit unor surse judiciare, reprezentantii ANI sunt nemultumiti de faptul ca magistratii de la instanta suprema au stabilit primul termen al judecarii procesului pe 18 noiembrie, la doua zile dupa cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale.

Urmeaza ca judecatorii sa decida daca schimba termenul de judecata in acest caz.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a stabilit pentru 18 noiembrie termenul pentru judecarea recursului declarat de Agentia Nationala de Integritate (ANI) in dosarul privind incompatibilitatea presedintelui PNL Klaus Iohannis.

Procesul lui Iohannis a ajuns la instanta suprema dupa ce, pe 25 septembrie 2013, Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul ANI prin care s-a constatat ca acesta s-a aflat in stare de incompatibilitate.

ANI a facut recurs, insa dosarul a intarziat foarte mult, ceea ce l-a determinat pe presedintele Agentiei, Horia Georgescu, sa trimita recent conducerii Inaltei Curti de Casatie si Justitie o cerere prin care solicita acestei instante sa stabileasca un prim termen in vederea judecarii urgente a 33 de dosare care au ca obiect incompatibilitatile de tip “RAJA”, printre care si cel al lui Iohannis.

In aprilie 2013, Klaus Iohannis a fost declarat in stare de incompatibilitate de ANI, deoarece detine simultan functia de primar al Sibiului si reprezentant al municipalitatii in Adunarea Generala a Actionarilor de la SC Apa Canal SA si SC Piete SA.

“In urma evaluarilor efectuate, s-a constatat faptul ca Klaus Iohannis se afla in stare de incompatibilitate, intrucat detine, simultan, atat functia de primar al municipiului Sibiu, cat si calitatea de reprezentant al municipiului Sibiu in Adunarea Generala a Actionarilor in cadrul SC Apa Canal SA Sibiu (incepand cu 30.04.2009 si pana in prezent) si SC Piete SA (incepand cu 05.08.2010 si pana in prezent), incalcand dispozitiile art. 87 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 161/2003”, declara ANI.

Klaus Iohannis exercita, in prezent, al patrulea mandat consecutiv de primar al municipiului Sibiu (2000 — 2004, 2004 — 2008, 2008 — 2012 si 2012 — prezent).

Prin hotararile Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 144/30.04.2009 si nr. 231/19.07.2012, Klaus Iohannis a fost imputernicit ca reprezentant al municipiului Sibiu in AGA a SC Apa Canal SA Sibiu, iar incepand cu data de 5 august 2010 detine si calitatea de reprezentant al municipiului Sibiu in AGA a SC Piete SA.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1