ANI: Director executiv din cadrul APIA Maramures, gasit in conflict de interese

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Agentia Nationala de Integritate a constatat starea de conflict de interese de natura administrativa in cazul lui Ioan Branzei, director executiv adjunct al Centrului judetean Maramures din cadrul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura.

Conform ANI, in perioada exercitarii functiei publice de conducere, persoana evaluata s-a implicat in procesul de aprobare a cererilor de finantare depuse de tatal sau si socrul sau astfel:

– la datele de 12 iunie 2011, 27 iunie 2012 si de 08 octombrie 2012, a aprobat in sistemul electronic de gestionare a cererilor de plata IACS (Sistemul Integrat de Administrare si Control) al Centrului judetean Maramures A.P.I.A., sumele calculate si stabilite pentru fermierii mentionati in Lista de plati, printre care si tatal sau in calitate de fermier;

– la datele de 12 iunie 2011 si 29 iunie 2012 a aprobat in sistemul electronic de gestionare a cererilor de plata IACS (Sistemul Integrat de Administrare si Control) al Centrului judetean Maramures A.P.I.A., sumele calculate si stabilite pentru fermierii mentionati in Lista de plati, printre care si socrul sau in calitate de fermier.

Astfel, persoana evaluata a incalcat dispozitiile art. 13 din Recomandarea nr. 10/2000 a Comitetului de Ministri al Consiliului Europei, coroborate cu dispozitiile art. 70 din Legea nr. 161/2003si dispozitiile art. 11, alin. (1) si art. 16, alin. (1) din Ordonanta de Urgenta nr. 66/2011 si nu a respectat dispozitiile art. 12, alin. (2) din acelasi act normativ.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2