ANM anunta ploi abundente in aproape toata tara

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Meteorologii anunta ploi abundente miercuri, emitand cod galben si unul portocaliu pentru cateva judete din centrul tarii.

Astfel, va fi Cod Portocaliu de ploi abundente in Prahova, Buzau, Vrancea, Covasna si in zona de deal si de munte a judetelor Dambovita, Arges, Valcea, Bacau si Brasov, unde se vor acumula cantitati de apa de 40…50 l/mp si pe arii restranse 60…70 l/mp.

Avertizarea este valabila in intervalul 27 iunie, ora 09 – 27 iunie ora 23.

Totodata, mai mult de jumatate de tara se va afla sub Cod Galben de ploi, in intervalul 27 iunie, ora 03 – 27 iunie ora 23.

Conform ANM, incepand din a doua parte a noptii de marti spre miercuri (26/27 iunie) aria ploilor se va extinde treptat dinspre sudul teritoriului si va cuprinde majoritatea regiunilor, iar in Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, sudul si estul Transilvaniei cantitatile de apa vor depasi 20…30 l/mp si izolat 40…50 l/mp.

Indeosebi in estul si sud-estul tarii vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferica ce se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului si grindina.

Sursa: Stirile PRO TV

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2