ANM: Atentionarea Cod galben de ploi insemnate cantitativ si informarea de vreme instabila, prelungite pana vineri seara

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Meteorologii au prelungit pana vineri seara atat atentionarea Cod galben de ploi insemnate cantitativ, valabila pentru 19 judete, cat si informarea meteo de instabilitate atmosferica, in restul regiunilor, transmite AGERPRES.

Conform Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), in intervalul 28 iunie, ora 21:00 – 29 iunie ora 21:00, in cea mai mare parte a Moldovei, local in estul si sud-estul Transilvaniei, Maramures si in nordul Munteniei si al Olteniei vor fi perioade in care va ploua insemnat cantitativ. Prin acumulare sau in intervale scurte de timp se vor inregistra cantitati de apa de 20 – 30 l/mp si pe arii restranse de 50 – 60 l/mp.

Pe de alta parte, in acelasi interval de referinta, temporar va ploua in cea mai mare parte a tarii si, mai ales, in zonele deluroase si montane, cantitatile de apa vor depasi 15 – 20 l/mp si izolat 30 – 40 l/mp.

Potrivit sursei citate, vor fi mai ales averse care pe arii restranse vor avea si caracter torential si vor fi insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului. Izolat, vor fi conditii de grindina.

Specialistii ANM precizeaza ca va continua sa ploua in majoritatea regiunilor pana sambata (30 iunie), temporar insemnat cantitativ.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2