ANM: Canicula si disconfort termic pana duminica la ora 12:00, la nivelul intregii tari

Reclame home 1
Reclame home 1

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o informare de canicula si disconfort termic, valabila pana duminica dupa-amiaza, la nivelul intregii tari, transmite AGERPRES.

Conform prognozei, in intervalul 8 august, ora 12:00 – 11 august, ora 20:00, valul de caldura se va extinde, iar in orele amiezelor disconfortul termic va fi ridicat si indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge sau va depasi usor pragul critic de 80 de unitati, in regiunile din jumatatea de sud a tarii si pe arii mai restranse in restul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor situa frecvent intre 32 si 34 de grade, mai ridicate spre 35 – 37 de grade, joi (8 august) local in sud si est, vineri si sambata (9 si 10 august) pe arii restranse in sud, iar duminica (11 august) in toate zonele de campie si podis.

In intervalul mentionat, temperaturile minime nocturne se vor situa, local, in jurul a 20 de grade, mai ales in Campia Romana, pe Litoral si in Dealurile de Vest.

Potrivit sursei citate, la nivelul Capitalei, in zilele de 8, 9, 10 si 11 august, vremea va fi calduroasa, iar in orele amiezelor disconfortul termic va fi ridicat si indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge sau va depasi usor pragul critic de 80 de unitati. Temperatura maxima va fi de 35 – 36 de grade, pe parcursul zilei de joi, cand va fi caniculara, respectiv de 33 – 35 de grade, vineri, sambata si duminica.

In Bucuresti, temperatura minima va fi de 18 – 21 de grade, cerul va fi variabil, cu innorari temporare in dupa-amiaza si seara zilei de vineri, 9 august, cand va creste probabilitatea pentru averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat.

ANM precizeaza ca, in functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza informarea emisa joi.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole