ANM: Deficit de precipitatii in urmatoarele trei luni

home camp2
home camp2
home camp2

Regimul termic se va situa, in urmatoarele trei luni, peste normele climatologice in sud-estul si vestul tarii, iar in restul tarii se va incadra, in general, in normalul perioadei, in timp ce cantitatile lunare de precipitatii vor prezenta o tendinta de deficit, conform estimarilor meteorologice pentru intervalul iulie – septembrie, publicate, vineri, de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), informeaza Agerpres.

In luna iulie, temperatura aerului va avea valori peste normele climatologice in sud-estul si vestul tarii, iar in restul regiunilor valorile termice se vor incadra, in general, in normalul perioadei. Temperatura medie va fi intre 14 si 23 de grade.

Cantitatile lunare de precipitatii vor prezenta o tendinta de deficit in cea mai mare parte a teritoriului.

In august, regimul termic se va situa in limite apropiate de mediile multianuale in centrul si nordul tarii si peste normalul perioadei in restul teritoriului, iar cantitatile lunare de precipitatii vor inregistra valori sub mediile climatologice in aproape toata tara.

In septembrie, valorile termice vor depasi normele climatologice in sud-estul, sudul si, local, vestul tarii, iar in restul regiunilor se vor incadra in normalul perioadei.

Cantitatile lunare de precipitatii vor fi in general apropiate de normele climatologice, cu o tendinta de deficit, local, in est si sud.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *