ANM: Informarea de vreme instabila la nivelul intregii tari, prelungita pana duminica seara

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a prelungit pana duminica seara informarea meteorologica de vreme rea, valabila la nivelul intregii tari, transmite AGERPRES.

Potrivit meteorologilor, in intervalul 17 august, ora 13:00 – 19 august, ora 22:00, in cursul dupa-amiezelor si serilor, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin ploi ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie si, izolat, grindina.

In intervale scurte de timp se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi local 20 l/mp si izolat 30 – 40 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala pe arii relativ extinse in zona de munte si cu caracter local in cursul zilei de vineri (17 august) indeosebi in Crisana, Maramures, Transilvania, Moldova si Muntenia, iar sambata (18 august) in special in centrul si nord-estul teritoriului. Duminica, 19 august, instabilitatea atmosferica se va manifesta in sudul, estul si partial in centrul tarii.

ANM precizeaza ca, in regiunile sudice si sud-estice, mai ales in dupa-amiezele de vineri si sambata, disconfortul termic va fi ridicat, cu valori ale indicelui temperatura – umezeala (ITU) ce vor depasi local pragul critic de 80 de unitati.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2