ANOFM anunta lansarea registrului electronic in care angajatorii sunt obligati sa inregistreze contractele de internship

Reclame home 1
Reclame home 1

Contractele de internship trebuie sa fi inregistrate intr-un registru electronic, instrument lansat de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Potrivit unui comunicat de presa al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Ilfov, transmis miercuri AGERPRES, accesul la registrul electronic se face pe baza de parola proprie, utilizata cu titlu gratuit, la adresa www.internship.anofm.ro, unde pot fi consultate si instructiunile de utilizare.

Registrul infiintat si gestionat de ANOFM tine evidenta tuturor contractelor de internship, organizatiile-gazda (persoane juridice la care internii desfasoara activitati specifice, in baza contractelor de internship) avand obligatia inregistrarii in acest portal a tuturor contractelor de internship incheiate.

Neinregistrarea contractelor de internship in registrul de evidenta electronic si netransmiterea datelor si informatiilor din contractul de internship constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 2.000 de lei la 4.000 de lei.

Legea nr. 176/2018 privind internshipul prevede ca, anterior inceperii activitatii de internship, organizatiile-gazda vor completa si transmite datele din contracte in registrul de evidenta al acestora. Orice modificare privind datele de identificare ale organizatiei-gazda sau cu privire la contractul de internship se va opera in registrul de evidenta in termen de trei zile lucratoare de la data aparitiei situatiei ce a impus modificarea.

Programul de internship se adreseaza persoanelor care au implinit varsta de 16 ani si se deruleaza pe o perioada limitata de timp in cadrul unei organizatii-gazda. Scopul desfasurarii acestei activitati il reprezinta aprofundarea cunostintelor teoretice ale internului, imbunatatirea abilitatilor practice si/sau dobandirea de noi abilitati sau competente.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole