ANPC a primit deja reclamatii in urma campaniei de reduceri Black Friday; principalele sesizari sunt legate de pret

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a primit deja plangeri cu privire la practici ilegale ale comerciantilor in sezonul de reduceri Black Friday din luna noiembrie, iar principalele nereguli reclamate sunt legate de faptul ca pretul nu era de fapt redus asa cum sustinea magazinul respectiv, a declarat, vineri, Paul Anghel, directorul general al autoritatii, informeaza AGERPRES.

El a participat la o conferinta pe tema sigurantei alimentelor si, la plecare, a fost intrebat de jurnalisti daca ANPC a primit deja plangeri cu privire la sezonul de reduceri Black Friday recent incheiat.

„Din nefericire, sunt (reclamatii – n.r.), desi, inainte de aceasta campanie de Black Friday, noi am avut o tematica in care am verificat absolut toate site-urile mari si site-urile fata de care au existat de-a lungul timpului sesizari sau reclamatii. Si dupa aceasta campanie, au fost inregistrate sesizari si reclamatii, atat in Bucuresti, cat si in tara”, a spus Anghel.

El nu a putut preciza cate plangeri s-au inregistrat in total.

„Vreau sa va spun, in schimb, ca s-au reclamat intarzieri la livrarea produselor, s-au reclamat produse ca fiind cu alte caracteristici decat cele comandate si, in general, principalele probleme au vizat pretul diferit, in sensul in care campania promotionala spunea ca pretul este redus cu x%, insa acel pret nu era redus fata de pretul din ultimele 30 de zile, asa cum spune legea”, a adaugat reprezentantul ANPC.

Anul trecut, Consiliul Concurentei a dat publicitatii un raport potrivit caruia 80% dintre ofertele de Black Friday nu respecta legislatia, unele dintre preturi fiind chiar mai mari decat cele dinainte de campania de reduceri.

Astfel, magazinele au indus consumatorilor perceptia eronata ca produsele sunt mai ieftine in timpul promotiilor.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole