Ansamblul Folcloric National “Transilvania” organizeaza un festival pentru copii

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

In luna octombrie, Ansamblul Folcloric National “Transilvania” organizeaza un festival pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 6 si 13 ani.

Va fi un festival atat pentru sectiunea canto si instrumental, dar si pentru dans popular. Inscrierile pentru festivalul care se va desfasura la finalul lunii (o data certa nu se cunoaste inca) au demarat in data de 3 octombrie.

“Incepand cu aceasta luna vom organiza un festival pentru copii pana la varsta de 16 ani, deci intre 6 si 13 ani. Un festival atat pentru sectiunea canto si instrumental, dar si pentru dans popular, pentru ansambluri si grupe de copii care sunt in judetul nostru.

Tinerii care vor sa se inscrie vor gasi date pe site-ul institutiei noastre sau vor putea suna la numarul de telefon al nostru 0262214643 si pentru a aflat conditiile de participare. Noi ii asteptam cu drag pe toti”, a spus Iuliana Dancus, managerul Ansamblului Folcloric National “Transilvania”.

De asemenea, tot incepand cu aceasta luna, institutia de cultura redeschide cursurile pentru dans traditional, cat si pentru interpretare instrumentala, dar si canto pentru copii tineri.

“Incepand din aceasta luna am redeschis cursurile atat pentru dans traditional, cat si pentru interpretare instrumentala, dar si canto pentru copii tineri. Ca o surpriza, ca o deschidere a institutiei noastre pentru persoanele care doresc sa-si petreaca timpul altfel decat in fata televizorului, vom organiza un curs de recreere prin dans popular si dans traditional aici, la sediul institutiei noastre.

Aceste cursuri vor fi sustinute, in ceea ce priveste instruirea participantilor, de catre balerinii nostri, muzicieni din corpul orchestrei, iar la interpretarea vocala de catre profesoara Camelia Botis.

Noi deja avem constituite pentru copii si adulti ansambluri cu denumiri foarte frumoase si care ne reprezinta si duc pe scenele unde ei participa frumusetea culturii noastre traditionale. Grupa de la 4 la 8 ani se cheama Mugurii Maramureseni, apoi de la 7 la 14 ani avem Coconii Maramuresului, care deja au participat si la festivalul concurs, iar la grupa de adolescenti poarta numele de Fii ai Maramuresului, pentru ca ei sunt si pepiniera noastra”, a adaugat Iuliana Dancus.

Vlad HERMAN

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2