Antoine Doucerain, noul director general al Dacia: Cu adevarat important este sa pastram ADN-ul companiei

Antoine Doucerain, noul director general al Automobile Dacia si Groupe Renault Romania, a afirmat, vineri, ca pastrarea identitatii marcii Dacia reprezinta una dintre prioritatile sale, informeaza AGERPRES.

“Ceea ce este cu adevarat important pentru Dacia este sa pastreze ADN-ul companiei. Acest ADN inseamna sa produca masini atractive, de foarte buna calitate si la cel mai bun pret. (…) Vrem sa pastram asta, pentru ca reprezinta un avantaj competitiv. Trebuie sa si evoluam (…), dar trebuie sa si ramanem aproape de necesitatile clientilor nostri”, a declarat Doucerain la Bucuresti, in cadrul unei conferinte de presa.

La intalnirea cu presa din Romania a fost prezent si Yves Caracatzanis, care a ocupat in ultimii doi ani functia de director general al Automobile Dacia. El a subliniat faptul ca Renault a investit pana in prezent in Romania 2,8 miliarde de euro si a mentionat elementele pe care le analizeaza o companie atunci cand intentioneaza sa realizeze o investitie intr-o alta tara.

“Cand esti un investitor nou si cauti un loc in care sa-ti dezvolti afacerea, ce cauti? Un nou investitor se uita la competitivitate, se uita la infrastructura, se uita la predictibilitate si stabilitate, dar investitorul se uita si la ce capacitati au oamenii dintr-o tara, cat de pregatiti sunt. (…) Cred ca este important pentru Romania sa ramana competitiva, sa-si imbunatateasca infrastructura, predictibilitatea, pentru ca investitorii se uita la aceste lucruri”, a spus Caracatzanis.

Antoine Doucerain va prelua, incepand cu data de 1 mai 2018, postul de director general al Automobile Dacia si Groupe Renault Romania.

Doucerain, care ii succede lui Yves Caracatzanis, cel care va prelua o alta functie in cadrul Groupe Renault, ii va fi subordonat lui Nicolas Maure, director de operatiuni Groupe Renault pentru Regiunea Eurasia, din care face parte si Romania.

Noul director general al Automobile Dacia si Groupe Renault Romania lucreaza la Renault din anul 1993, unde a facut parte din echipa Directiei de Inginerie Logistica. Ulterior, acesta isi continua cariera in domeniul Fabricatiei, mai intai la uzina din Douai, unde ocupa succesiv posturile de sef departament Montaj, director Tehnic, director adjunct Fabricatie, iar in 2010 este numit director al uzinei din Maubeuge, unde asigura lansarea Kangoo ZE si pregatirea modelului Citan pentru Daimler.

In 2012, Antoine Doucerain merge in Brazilia pentru a coordona crearea unei noi uzine Nissan si inceperea productiei modelelor Micra si Versa. Din mai 2015 se intoarce in Franta si ocupa functia de director industrial, asigurand coordonarea a opt uzine ale Renault (Polul industrial Vest).

Groupe Renault este constructor de automobile din anul 1898, fiind prezent in 127 de tari. In 2017, compania a raportat 3,76 milioane de vehicule vandute.

In 2016, Groupe Renault Romania a depasit 5 miliarde de euro, cifra de afaceri. Grupul, pentru care lucreaza 17.000 de angajati, este lider pe piata locala cu marcile Dacia si Renault.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1