Anton Rohian a participat la Conferinta Aniversara a Uniunii Sindicale Teritoriale “Cartel Alfa”, Filiala Maramures

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

conferinta cartel alfa (2)In prezidiul Conferintei Aniversare a Uniunii Sindicale Teritoriale “Cartel Alfa”, Filiala Maramures, organizate la Biblioteca Judeteana “Petre Dulfu” cu ocazia aniversarii a 20 de ani de activitate, au luat loc Florin Hossu, liderul Cartel Alfa Maramures, Bogdan Iuliu Hossu, presedintele Cartel Alfa Romania, prefectul de Maramures, Anton Rohian si primarul Baii Mari, Catalin Chereches.

Florin Hossu a facut o scurta retrospectiva a celor 20 de ani, timp in care a invatat ca nu este usor sa lucrezi cu oamenii, timp in care a asistat la subtierea randurilor sindicalistilor si s-au creat legi nefavorabile miscarii sindicale, dupa cum liderul maramuresean a declarat.

“Ii multumesc in primul rand omului Anton Rohian, care a fost prezent de fiecare data cand l-am solicitat. Omului Anton Rohian, despre care nu am auzit niciodata ca ar fi patat. Dar si prefectului Anton Rohian, pentru care ma bucur ca nu a fost schimbat din functie”, a mai spus Florin Hossu, inmanandu-i prefectului o diploma aniversara.

Prefectul Anton Rohian si-a inceput alocutiunea amintind de perioada de dinainte de 1989, cand sindicatele dadeau ora exacta in ceea ce privea dezvoltarea judetului, activitatea culturala si sportiva. Apoi, a amintit numeroasele domenii de activitate dezvoltate in Maramures inainte de 1990, de la extractia si prelucrarea metalelor neferoase, la industria textila, cercetare, educatie, sanatate, si s-a intrebat, retoric, ce a mai ramas astazi din toate acestea.

Trecand la lupta sindicala a ultimilor 20 de ani, prefectul i-a felicitat pe sindicalisti pentru bataliile castigate si pentru felul in care au protejat lucratorii si locurile de munca; de asemenea, el a indemnat la o analiza consistenta a evolutiei miscarii sindicale, care ar putea duce la descoperirea punctelor sale slabe.

Anton Rohian este de parere ca in preocuparile miscarii sindicale trebuie sa intre modul in care este pregatita forta de munca a judetului, felul in care somajul poate fi adus la limita de jos, nu cu gandul ca functiile sunt vremelnice, ci cu dorinta de a lasa ceva in urma. Prefectul a opinat ca dezvoltarea judetului trebuie gandita pe termen lung, pe 5, 15 si chiar 35 de ani inainte. Apoi, el s-a referit la beneficiile pe care le-ar adduce judetului declararea municipiului Baia Mare Capitala Culturala Europeana in 2021, atat din punct de vedere financiar, cat si al turismului.

In final, prefectul Anton Rohian i-a acordat lui Florin Hossu o diploma aniversara si o carte despre prefectii judetului Maramures, iar lui Bogdan Iuliu Hossu, un dar simbolic.

Bogdan Iuliu Hossu, despre care Florin Hossu a afirmat ca este cel care l-a invatat ca un lider sindical trebuie sa fie vertical, a spus ca 20 de ani inseamna ajungerea la maturitate.

“Dialogul este esential si cred ca am dovedit ca suntem dispusi si vrem sa construim, pentru ca bunastarea este scopul suprem”, a mai aratat Bogdan Iuliu Hossu.

Institutia Prefectului – Judetul Maramures

conferinta cartel alfa (1)

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2