Anton Rohian: “Este imperios necesar sa incepem o diversificare a economiei rurale in Maramures”

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

anton-rohianIn contextul lansarii sub-masurii 6.2 – “Sprijin pentru infiintarea de activitati neagricole in zona rurala” din cadrul PNDR 2014-2020 si al necesitatii pastrarii si dezvoltarii arhitecturii traditionale maramuresene, prefectul judetului Maramures, Anton Rohian, face apel catre toti primarii din judet sa comunice Institutiei Prefectului in cel mai scurt timp posibil o lista a unor potentiali beneficiari ai acestei sub-masuri.

“Este imperios necesar sa incepem o diversificare a economiei rurale in Maramures. Prin aceasta sub-masura din PNDR putem stimula cresterea numarului de micro-intreprinderi si intreprinderi mici in sectorul non-agricol, dezvoltarea serviciilor si crearea de locuri de munca in spatiul rural dar si incurajarea mentinerii si dezvoltarii activitatilor mestesugaresti traditionale.

Pentru a beneficia de finantare, maramuresenii trebuie sa indeplineasca simultan cateva conditii: sa fie micro ori mic intreprinzatori (cel putin PFA) sau fermieri inscrisi la APIA si concomitent sa fie proprietari tabulari ai unei case de locuit traditionale maramuresene sau mesteri traditionali recunoscuti specializati in constructia caselor traditionale, a portilor maramuresene, gardurilor specifice sau a acoperisurilor din sindrila.

Este foarte important ca primarii din Maramures sa stie faptul ca finantarea este acoperita in procent de 100% de catre comunitatea europeana! De aceea fac si prin intermendiul mass-media un apel la mobilizare si la implicare!”,  a declarat Anton Rohian, prefectul judetului Maramures.

Importanta acestei inventarieri este data de termenul scurt de depunere a proiectelor, pana la data de 30 octombrie 2015. De asemenea, prin interventia prefectului exista sprijinul unor consultanti din partea Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca si a unor firme de specialitate.

Totodata, prof. univ. dr. Avram Fitiu a dat asigurari ca va sprijini si elabora aceste proiecte, impreuna cu un grup de studenti de la Cluj, odata ce acest inventar va fi finalizat.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *