Anton Rohian: „Institutiile de stat nu se ocupa suficient de igiena publica”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

anton rohianJoi, 25 februarie, la Centrul de Instruire si Marketing din Baia Mare, a avut loc deschiderea celei de-a XIII-a editii a manifestarii stiintifice si expozitionale MARAMEDICA, devenita deja o traditie a lumii medicale baimarene.

Evenimentul este organizat de Colegiul Medicilor Maramures si Camera de Comert si Industrie Maramures. Pentru prima oara in istoria manifestarii, aceasta s-a bucurat de participarea unui reprezentant al Ministerului Sanatatii. Este vorba despre Iulian Chiriac, ministru secretar de stat.

Cu aceasta ocazie, prefectul Maramuresului, Anton Rohian, a vorbit despre pericolele cu care ne confruntam in lumea de astazi si despre necesitatea de a ne schimba mentalitatea.

“Ma adresez dumneavoastra intr-un moment in care suntem asaltati de stiri cutremuratoare despre bebelusi care sufera si chiar mor din pricina infestarii cu bacteria E-coli. Spun unii ca sistemul de igiena si sanatate publica se clatina, ca nici macar in spitale nu suntem feriti de pericolul infectiilor.

Pe de o parte, nu avem grija de sanatatea noastra, nu ne spalam pe maini si uitam sa spalam fructele pe care le mancam, iar pe de alta parte, institutiile de stat nu se ocupa suficient de igiena publica. La tara inca sunt probleme cu reteaua de apa, canalizare, cu statiile de epurare. Societatea industriala polueaza mediul cu bacterii tot mai rezistente la medicamente, apa si solul sunt infestate cu deseuri biologice.

Incercam sa protejam mediul in Maramures, dar lucrurile nu sunt usoare. In al doisprezecelea ceas, e momentul sa ne schimbam mentalitatea, sa punem pe primul plan sanatatea oamenilor si cea a mediului, cele mai de pret bunuri pe care le avem, dar a caror importanta nu o constientizam, din pacate, decat atunci cand suntem pe punctul de a le pierde”.

La MARAMEDICA 2016 se prezinta ultimele noutati din domeniul medical si au loc comunicari stiintifice sustinute de specialisti si cadre universitare. Timp de 3 zile, 33 de firme si companii din Ungaria si Republica Moldova, alaturi de expozanti din 11 judete din tara, isi prezinta produsele, in cadrul unui eveniment cu intrare gratuita.

Institutia Prefectului – Judetul Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2