Anton Rohian vrea sa implementeze in Maramures, modelul german de Scoala Duala

Parteneriat ISJ-PRF- OAR 119Marti, 3 martie, la Prefectura Maramures a avut loc o prima intalnire convocata de prefectul judetului, Anton Rohian, pe tema implementarii in judetul nostru a modelului german de Scoala Duala. La intalnire au participat reprezentanti ai: Inspectoratului Scolar Judetean Maramures, Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca Maramure, Camerei de Comert si Industrie Maramures.

„As vrea sa ne aplecam asupra componentei pregatirii fortei de munca din acest judet. Totodata sunt sigur ca stiti ca in alte judete din tara se intampla lucruri pozitive in acest domeniu. Punctual, in aceasta echipa de lucru vom analiza ce are judetul Maramures ca disponibilitate a din punct de vedere al fortei de munca si ce are judetul ca si activitate economica, fie ca vorbim aici de IT sau de prelucrarea lemnului”, a spus prefectul Anton Rohian.

Prefectul de Maramures si-a propus ca aceasta problema sa ajunga pe masa parlamentarilor maramureseni, pentru a trage un semnal de alarma.

„Cunosc evolutia unor modele de invatamant dual din judete precum Brasov, Sibiu sau Timis. Acolo, tot ce inseamna autoritate locala impreuna cu agentii economici au demarat proiecte pe modelul german al Scolii Duale si azi au tineri pregatiti care de pe bancile scolii merg direct in productie” , a precizat Anton Rohian.

Avantajele unui astfel de sistem de invatamant sunt: pregatirea tinerilor in meserii cautate pe piata muncii, accent sporit pe pregatirea practica si prioritate la angajare dupa absolvire.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. Vasile

    Cam tarziu aceasta initiativa, dar mai bine decat niciodata. Cu toate acestea, aceasta initiativa ar fi trebuit sa vina din partea inspectoratului scolar. ISJ plimba prea mult hartii fara valoare, iar starea invatamantului in Maramures este groaznica. Nu se face niciodata nimic concret.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1