Antonescu: Foarte probabil ma retrag din politica

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

crin_antonescu-intilnire-secretaSenatorul liberal Crin Antonescu a anuntat duminica, la postul B1 TV, ca intentioneaza sa se retraga din politica la finalul mandatului de parlamentar si ca, cel mai probabil, nu va candida pentru un nou mandat la viitoarele alegeri legislative, scrie Agerpres.

„Sunt la fel de relaxat si multumit de deciziile pe care le-am luat si aceste decizii nu se schimba. Retragerea mea din postura de lider politic a venit din proprie initiativa. Nu intentionez sa revin in valtoarea activitatii publice. (…) Nu mai candidez. Foarte probabil ma retrag. Sunt atat de multe lucruri minunate in afara de politica! Mi-ar placea sa scriu, s-au adunat multe carti necitite. Am implinit 55 de ani. Nu pot fi numit foarte tanar. Din punctul de vedere al spatiului politic, e adevarat ca aici varstele sunt relative. Eu niciodata nu am actionat in cariera mea politica in ideea de a o duce pana la capatul vietii”, a subliniat Antonescu.

Potrivit acestuia, nu exista in viata politica romaneasca „traditia ca liderii sa-si asume rezultatul unei batalii”.

„Asistam la o cautare de vinovati, lucru pe care puteam sa il fac si eu, dar nu am facut-o. La modul unei analize, alegerile europarlamentare sunt cele cu miza cea mai mica. In conjunctura aceea, rezultatul imi arata mie daca tot ceea ce, in calitate de presedinte al partidului, am construit in acesti cinci ani rodeste si mai ales daca PNL are forta de a se bate mai departe, singur, pentru un proiect politic major. Rezultatul a fost clar si, chiar daca nu imi cerea nimeni asta, eu am facut-o. De altfel, as nota faptul ca domnul Iohannis, care era prim-vicepresedinte, a demisionat cu acea ocazie”, a detaliat fostul presedinte al PNL.

Potrivit acestuia, candidatura la presedintia Romaniei nu a fost un scop in sine.”Nu a fost un scop in sine pentru mine, nicio secunda. La referendumul din 2012 a fost un moment dramatic si din acest punct de vedere, pentru ca nu doar dintr-o interpretare pe care au vrut sa o dea unii spuselor mele, dar chiar am vrut sa ma retrag si atunci. A fost, probabil, cel mai dureros moment din viata mea politica. In fata cuiva ca mine, care am crezut mereu in puterea votului, ceea ce s-a intamplat atunci — sfidarea acestei vointe, a fost un lucru mult mai dureros decat faptul ca revenea domnul Basescu la Cotroceni. A fost presiune asupra mea din partea multor oameni care pierdusera votul. Avea o logica. A fost presiunea de a nu ma retrage si nu m-am retras. In continuare nu cred ca exista dubiu in privinta a ce a vrut poporul in vointa lui electorala”, a completat Crin Antonescu.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2