Antonescu, liberalilor: Nu vrem sa renuntam la numele nostru

Fostul presedinte al liberalilor Crin Antonescu a declarat sambata ca PNL nu va renunta niciodata la numele sau, punctand ca deciziile care vor fi luate la Congres sunt responsabilitatea tuturor membrilor formatiunii, informeaza Agerpres.

“Nu vrem sa renuntam la numele nostru si nu vom renunta niciodata. Nu vrem sa renuntam, desi poate, uneori, este tentant, la povara unei istorii mari, care este istoria a 140 de ani a PNL si care este parte esentiala a istoriei moderne a Romaniei”, a afirmat Antonescu, in discursul sau sustinut la Congresul liberalilor.

El a vorbit despre deciziile pe care urmeaza sa le ia Congresul, respectiv afilierea PNL la PPE si fuziunea cu PDL.

“Conducerea acestui partid nu a iesit dintr-un provincialism politic care afecteaza Romania in ansamblu si guvernanta Romaniei, nu am intrat cu adevarat la nivelul elitei politice in mod activ in UE, ne-am conectat la circuite si decizii, ceea ce nu inseamna sa primim directive, ci sa construim directive pentru o comunitate mai larga, comunitatea europeana. Votul pe care il veti da astazi, decizia pe care am luat-o ca presedinte credul este foarte importanta, dar ea va veni daca o vom insoti de acum incolo, conducatorii partidului, cu cei fosti si viitori care vor lua decizii printr-o iesire din acest provincialism, din aceasta marginalitate. Destinele Europei se scriu in aceasta comunitate si este dreptul nostru ca natiune sa fim cu adevarat inauntrul ei, este obligatia noastra, a PNL, ca partid national, ca partid liberal, ca partid istoric, ca partid de dreapta sa reprezentam acolo in acest fel natiunea noastra”, a sustinut Antonescu.

El a mai spus ca unificarea dreptei, si anume realizarea fuziunii PNL cu PDL, este complicata si grea.

“Stimati colegi, astazi mai mult ca oricand si in orice caz ca in atatea ocazii dvs toti, noi toti nu ne putem deroba de nicio raspundere. Pentru deciziile de astazi fiecare dintre dvs isi asuma responsabilitatea, nimeni nu poate da vina nici pe Antonescu, dar nici pe Iohannis, nici pe Ghise. Toate aceste decizii inseamna un moment democratic si uneori un moment de rascruce”, a completat liberalul.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1