ANUNȚ – Baia Mare va avea un spital de îngrijiri paliative cu 120 de paturi

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

În ciuda tuturor criticilor care au fost aduse în ultimele ore de numeroși băimăreni, ședința de Consiliu Local de azi, 3 decembrie, s-a ținut la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime”. S-a vorbit despre necesitatea schimbării numelui pentru Bulevardul București, respectiv strada Grănicerilor. S-a vorbit despre regalitate, regele Mihai și Ferdinand, respectiv importanța lor pentru istorie, fiind amintite motivele pentru care cei doi regi trebuie să aibă o stradă a lor, care să le poarte numele.

Însă băimărenii se revoltă și spun că nu este normal ca astfel de decizii să fie luate fără a li se cere părerea. Plus că oamenii nu sunt dispuși să își schimbe pe banii lor actele de identitate. S-a anunțat însă că nu vor trebui schimbate actele de identitate decat la expirare, iar costurile vor fi suportate de municipalitate. Unii au adus în discuție și necesitatea existenței în orașul de pe Săsar a două busturi ale celor doi regi. Tot în ședința de azi am aflat că vom avea o piațetă în zona fostei gări a Băii Mari, pentru a cinsti memoria evreilor care au fost deportați în lagărele naziste.

Tot în cadrul ședinței de azi, conducerea Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, mai exact PS Iustin Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a anunțat că în zona Catedralei va fi făcut un spital de îngrijiri paliative care va avea 120 de paturi. Investiția se va face cu ajutorul Companiei Naționale de Investiții. Blocul din zonă, acel bloc părăsit din apropiere de SRI, va fi finalizat și el, fiind dat deja unui investitor. Totul pentru ca zona Catedralei Episcopale să arate cât de bine se poate, mai ales că și autoritățile locale și județene ne „amenință„ de ceva vreme cu modernizarea Casei Tineretului, care este tot în zonă. Până una alta blocul părăsit e la locul lui, spitalul încă nu există și lucrările la catedrală continuă.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

3 Comments

 1. Ioana-Maria

  Atita vreme cit investitia pentru noul spital se va face prin Compania Nationala de Investiții,
  De ce noutatea ne-o vesteste episcopia ortodoxa?
  Caci in afara de faptul ca noul spital va fi vecin cu catedrala, episcopia nu își asuma nimic-nimicuța.
  Sau este purtatorul de cuvint al CNI in zona Maramures?
  Poate lamuriti echivocul intentionat al articolului.

  Reply
 2. jo

  episcopia ortodoxa este primarul orasului? toate deciziile orasului sint luate de episcopul ortodox? primarul orasului si consilierii sunt coordonati de episcopie? unde a ajuns orasul asta!!!

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2