ANUNȚ – Două străzi din Baia Mare își schimbă numele

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Două importante artere de circulație din municipiul reședință de juydeț ar urma să își schimbe numele din luna decembrie a acestui an. Anunțul a fost făcut de către conducerea Primăriei Baia Mare chiar de Ziua Națională a României, urmând a fi aduse în atenția Consiliului Local două proiecte de hotărâre în acest sens.

„În acest moment de sărbătoare, împreună cu Episcopul nostru, Preasfințitul Iustin, cu girul Consiliului Local, ne-am gândit să oferim o nouă denumire pentru două artere importante din orașul nostru. În această săptămână Bulevardul București va primi un nou nume și anume Bulevardul Regele Mihai I al României, iar strada Grănicerilor, care ve deveni bulevard, îl va onora pe Regele Ferdinand și va purta numele de „Regele Ferdinand „Întregitorul”. Asta pentru că ne onorăm înaintașii, ne gândim la exemplul pe care ni-l dau de fiecare dată cei care au înfăptuiit Marea Unire”, a anunțat Primăria Baia Mare.

Deja comentariile nu au întârziat să apară, oamenii nefiind foarte împăcați cu gândul vă vor trebui să își schimbe actele de identitate. Însă deocamdată vorbim doar de un anunț, urmează să vedem dacă aleșii locali vor fi sau de acord cu această propunere venită și din partea Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

3 Comments

  1. Mihai

    NU SUNT DE ACORD! Baia Mare si Maramuresul au personalitati marcante a carorio viata si activitatea ar trebui onoerata in acest fel. Monarhia este o etapa a istoriei a carei relevanta si importanta nu excede alte posibile denumiri! Nume de mari personalitati: gen br Haralambie Cacina, Adrian Ghenie, Dr Wagner Jozsef, Vida Gheza

    Reply
  2. Guard Dogs

    Mda ,, numele ,, … la ce trafic avem , in loc sa construim infrastructura , ne ocupam de schimbat nume … probabil vrem sa ne infratim cu Caracal , unde puscaria este pe str. libertatii , brutaria pe str. foametel si cimitirul pe str. invierii … Realist vorbind si nu nostalgic ,, epoca de aur ,, termina demult tunelul de sub Gutai si barajul Runcu [ proiecte SF pt. amatorii politici dupa 89 ] … Ciudat sau nu , bine ca putem sifona banii pe studii de fezabilitate … La felul cum ne conduc , ajungem vecini cu familia Flinstone , adica in ,, epoca de piatra ,, … Concluzia … ,, Oamenii se cearta in numele religiei : – scriu in numele ei , lupta in numele ei , mor in numele ei … orice , mai putin sa traiasca in numele ei ,, = Charles Caleb Colton =

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2