Anuntul AJOFM Maramures pentru absolventii institutiilor de invatamant

Reclame home 1
Reclame home 1

AJOFM Maramures reaminteste absolventilor institutiilor de invatamant faptul ca in termen de 60 de zile de la absolvire sunt asteptati sa se inregistreze in evidentele AJOFM Maramures si a structurilor sale teritoriale (Agentia locala Baia Mare, Punctul de lucru Sighetu Marmatiei, Punctul de lucru Viseu de Sus, Punctul de lucru Borsa si Punctul de lucru Tg. Lapus) pentru a beneficia de servicii personalizate in vederea integrarii pe piata fortei de munca.

„Precizam ca inregistrarea ca persoana in cautarea unui loc de munca este o etapa prealabila si obligatorie in vederea obtinerii facilitatilor acordate potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca.

Astfel, absolventii institutiilor de invatamant care se inregistreaza in evidentele agentiilor pentru ocuparea fortei de munca in raza carora isi au domiciliul, beneficiaza de servicii de informare si consiliere profesionala, medierea muncii, servicii gratuite de formare profesionala, precum si de facilitati financiare.

Actele necesare pentru inregistrarea absolventilor in evidentele agentiilor teritoriale ca persoane in cautarea unui loc de munca sunt:

• actul de identitate, in original si copie;
• actele de studii si de calificare sau adeverinta din care sa rezulte data absolvirii, in original si copie;
• adeverinta medicala din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca ori ca are eventuale restrictii medicale.

Prin absolvent al unei institutii de invatamant se intelege persoana, in varsta de minim 16 ani, care a obtinut o diploma sau un certificat de studii, in conditiile legii, in una dintre institutiile de invatamant gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat in conditiile legii.

Absolventii de liceu, indiferent daca au promovat sau nu examenul de Bacalaureat, sunt asteptati sa se inregistreze in evidentele agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca. Potrivit prevederilor Ordinului nr. 3.220/19 februarie 2018 al Ministrului Educatiei Nationale „cursurile claselor terminale din invatamantul liceal se incheie in data de 31 mai 2019”. Elevii care nu au situatia scolara incheiata la toate materiile, se pot inregistra in evidentele agentiei in termen de 60 de zile de la data promovarii examenului de corigenta, data inscrisa in adeverinta eliberata de institutia de invatamant”, spun cei de la AJOFM.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole