Anuntul lui Eugen Teodorovici despre legalizarea canabisului in scop medicinal

Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a spus ca se discuta despre legalizarea canabisului in Romania, in scopuri medicinale, in conditiile in care mai multe tari europene au facut acest lucru.

Teodorovici a fost intrebat in legatura cu o discutie care a avut lor ieri la Ministerul Sanatatii, privind legalizarea canabisului in sopuri medicinale

„Am discutat si eu ieri cu dna ministru. Si am aflat ca exista o astfel de comisie pentru a se analiza si a se argumenta legalizarea utilizarii canabisului in scopuri medicinale”, a spus el.

Teodorovici a vorbit despre cazuri de pacienti cu cancer, mai ales in faza terminalam si a spus ca „se ia in calcul legalizarea pentru utilizarea in acest sens”.

„Categoric, este medical un argument care justifica o astfel de procedura de legalizare si de utilizare in scopuri medicinale a canabisului”, a adaugat el.

Intrebat daca se lucreaza la Guvern la un astfel de proiect, Teodorovici a spus: „Nu stiu daca la Guvern, dar daca ieri a fost la Ministerul Sanatatii comisia de profil, inseamna ca asta este directia in care se merge. E deja o practica europeana si justificarea o are, medicinal vorbind. Fiind in faza terminala pacientii, probabil ca este o cale de a diminua din suferintele pe care acestia le au”.

Intrebat daca ar putea fi legalizat si canabisul folosit pentru recreere, Teodorovici a spus: „Daca vreti un raspuns care cat de cat sa fie in zona asta, tot timpul ne raportam la ce este in alte state. Sunt practici in tari europene, sa spunem, de mult legalizate, si care aduc avantaje si au argumentele pentru care au fost si facute. Deci sunt avantaje. Desigur, unii in Romania vad dezavantaje pe mai multe subiecte, nu doar acesta. Dar deocamdata e prematur sa ne pronuntam”.

Mai multe pe digi24.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2