Apa Marii Negre pe litoralul bulgaresc, infectata cu virusul hepatic A

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care intentioneaza sa calatoreasca in Bulgaria sau care se afla deja pe litoralul bulgaresc al Marii Negre ca exista riscul ridicat ca apa marii sa fie infectata cu virusul hepatic A, informeaza Agerpres.

Potrivit informatiilor publicate de specialistii bulgari in hepatologie, cauza o reprezinta inundatiile provocate de ploile puternice care au afectat portul Varna si unele statiuni bulgaresti la Marea Neagra, informeaza MAE.

Inspectia Regionala de Sanatate Varna a comunicat joi ca urmare unor analize ale apei de mare din zona ‘Plaja ofiterilor — Varna’ s-a constatat un rezultat nefavorabil al indicatorilor de analiza microbiologica “Escherichia coli” si ‘enterococi intestinali”.

Specialistii le recomanda turistilor sa nu consume midii crude, sa utilizeze dusul dupa baile in mare, sa respecte cu strictete regulile igienico-sanitare si, pentru siguranta, cei care isi petrec vacanta pe litoralul bulgaresc in acest an sa se vaccineze impotriva hepatitei A.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea periodica atat a site-urilor de specialitate, cat si a paginii web a MAE (www.mae.ro), rubrica Sfaturi de calatorie — Alerte de calatorie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2