Aparat de peste 10.000 de euro pentru copiii de la Spitalul din Baia Mare. Analizorul de gaze sangvine si oximetrie a fost pus in functiune (FOTO)

Copiii si sugarii care vor ajunge la Spitalul Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris Baia Mare” vor beneficia, incepand de astazi, de un nou aparat. Este vorba despre un analizor de gaze sangvine si oximetrie, achizitionat ca urmare a campaniei Cora „Luna inimilor deschise” – editia 2017.

Noul aparat a fost inaugurat in prezenta managerului spitalului – ec. Sorina Pintea, directorului de ingrijiri medicale – as. Mirela Sandor, medicului sef al Sectiei de Pediatrie – dr. Cozette Ceaunica si a reprezentantilor Cora Baia Mare –director Veisa Loredana, respectiv Muresan Andreia – responsabil serviciu case.

Potrivit declaratiei medicului primar dr. Ceaunica Cosette, sef sectie Pediatrie, aparatul, care valoreaza peste 10.000 de euro este necesar, tinand cont de: – dezechilibrele frecvente acido-bazice si hidro-electrolitice la copil si la sugar;- furnizarea rapida a mai multor informatii vitale, despre relativ multi parametri biologici si cantitatea mica de sange ( 0,5- 1 ml), necesara pentru determinarea acestora; – capitalul venos limitat la copil si la sugar; – rulajul mare in sectia de Pediatrie.

Campania Cora „Luna inimilor deschise” s-a desfasurat anul acesta in perioada 3 mai – 31 iulie, iar rezultatele au fost unele remarcabile. In cadrul campaniei, fiecare hipermarket si-a ales o cauza legata de copii si sanatatea acestora si au identificat, impreuna cu asociatia sau spitalul colaborator, o nevoie concreta, stabilind ca obiectiv rezolvarea acesteia. Si anul acesta, campania s-a derulat dupa acelasi mecanism: clientii au putut dona la casa de marcat fie Tichetul Cora (bon valoric de reducere) primit de la Cora, fie o suma de bani, pentru care au primit bon fiscal si care s-a adaugat sumei fixe donata de Cora.

Cora Baia Mare a sustinut achizitionarea unui analizor de gaze sangvine si oximetrie pentru Sectia de Pediatrie, donatiile clientilor insumand 27.536,95 lei, iar suma donata de magazinul Cora Baia Mare a fost de 12.500 lei. Totalul oferit a fost de 40.036,95 lei, banii fiind virati de Cora Baia Mare in contul spitalului. Pentru achizitionarea aparatului medical necesar Sectiei de Pediatrie, Spitalul Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare a suportat diferenta necesara, de aproximativ 2.000 de euro.

Biroul de presa al Spitalului Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1