Aparatorii Scolii de Muzica din Sighet au iesit in strada (VIDEO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Seara trecuta, profesori, copii, parinti si alti iubitori ai muzicii si artei, sustinatori ai Scolii de Muzica si Arte Plastice din Sighetu – Marmatiei s-au intalnit pe pietonala C. Coposu. Purtand pancarte cu inscriptii gen: „Salvati, nu comasati” sau „Ocrotiti Scoala de Muzica”, dar si picturi realizate de catre elevii scolii, acestia au protestat pasnic.

Singurele zgomote au fost nobilele sunete ale viorilor cu care elevii si unul dintre domnii profesori au incantat audienta, precum si vocea emotionanta a unei doamne profesoare care a interpretat o arie celebra.

Apoi s-a marsaluit pana in Piata Libertatii, unde ineditul protest a luat sfarsit dupa circa o ora. Rau s-a ajuns in Sighet daca a trebuit iesit in strada pentru dreptul la o educatie adecvata!

Poate in al 12-lea ceas, Inspectoratul Scolar Judetean Maramures si Ministerul Educatiei Nationale vor repara nedreptatea facuta de Consiliul Local Sighet in 31 ianuarie (care a decis comasarea Scolii de Muzica cu Scoala generala „Dr. Ioan Mihalyi de Apsa”, revenind ulterior, putin cam tardiv, asupra deciziei) si Scoala de Muzica si Arte Plastice isi va pastra personalitatea juridica.

sursa foto: salutsighet

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2