Aparitia depresiilor la varsta adulta poate depinde de natura relatiei avute cu mama in copilarie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

depresie_0Natura si calitatea relatiilor mama-copil pot duce la aparitia de depresii la varsta adulta atat in cazul in care legaturile afective au fost problematice, cat si atunci cand au foste prea stranse, sustin cercetatori americani de la Universitatea din Purdue, informeaza AGERPRES.

“Efectele pe care un tratament parental diferentiat l-au avut asupra copiilor au fost destul de bine studiate, lucru valabil mult mai putin in privinta adultilor”, au afirmat autorii studiului, relateaza passionsante.be.

Circa o mie de adulti cu frati au participat la studiu, mamele lor avand intre 65 si 75 de ani. Cercetatorii au analizat perceptia copiilor in privinta unui tratament matern diferit intre frati si surori, indeosebi in ceea ce priveste favorizarea unuia sau altuia. Datele au fost asociate cu o evaluare a simptomelor depresive.

Rezultatele au aratat ca riscul unor manifestari depresive creste la cele doua extreme mentionate — o relatie extrem de conflictuala cu mama sau de apropiere emotionala foarte puternica, doua situatii care implica si autoperceptia unui oarecare favoritism (sau contrariul).

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2