Apariţie rară: O veveriţă albă, observată într-un parc din Anglia

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

O veveriţă albă – o raritate în lumea animalelor şi reprezentând un exemplar care suferă de albinism – a fost observată recent într-un parc din comitatul Sussex din Anglia, a anunţat duminică agenţia de presă PA, citată de DPA, informează AGERPRES.

Deşi veveriţele sunt animale obişnuite în Anglia, exemplarele albe reprezintă o raritate, întrucât doar o veveriţă din 100.000 se naşte cu albinism, potrivit statisticilor dintr-un raport publicat în 2010.

Claire Brimacombe, care administrează un site dedicat veveriţelor albe din Sussex, a dezvăluit că astfel de exemplare au fost văzute de aproximativ 30 de ori în ultimele două săptămâni.

Albinismul este o maladie genetică rară, provocată de o mutaţie ce determină absenţa melaninei – pigmentul care colorează pielea, părul şi ochii -, rezultatul fiind că aceste animale au pielea şi blana albă, iar ochii lor sunt roşii.

Din cauza blănii şi pielii albe, animalelor care suferă de albinism le lipseşte camuflajul natural şi devin astfel o pradă mai uşoară pentru prădători.

Gena care determină albinismul nu este una dominantă, ceea ce înseamnă că urmaşii exemplarelor albinoase pot avea pielea şi blana în culorile obişnuite pentru speciile lor.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *