”Apele Romane” estimeaza venituri de peste 1,087 miliarde de lei, in 2018

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Administratia Nationala „Apele Romane” (ANAR) estimeaza pentru anul in curs venituri totale de circa 1,087 miliarde de lei, reiese din Hotararea de Guvern privind aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pe 2018 a institutiei, publicata in Monitorul Oficial, informeaza AGERPRES.

Potrivit documentului, bugetul alocat pentru subventii este in suma de 210,614 milioane lei, din care 184,371 milioane lei din bugetul de stat, iar 97,930 milioane lei tot din bugetul de stat, dar pentru institutii si servicii publice sau activitati finantate integral din venituri proprii.

De asemenea, pentru 2018, ANAR estimeaza cheltuieli de circa 1,320 miliarde de lei din credite bugetare, dar si peste 3,005 miliarde de lei din credite de angajament, in timp ce pentru cheltuielile de personal se vor ridica la 493,620 milioane de lei.

In cazul bugetului alocat pentru Bunuri si servicii, acesta va fi de 232,420 milioane de lei din credite bugetare, respectiv de 303,970 milioane de lei din credite de angajament.

Pentru proiectele cu finantare din Fonduri Externe Nerambursabile (FEN) post-aderare, bugetul de venituri si cheltuieli al ANAR prevede in acest an o alocare de 5,958 milioane de lei din credite bugetare. Aceeasi suma este mentionata la capitolul credite de angajament.

Totodata, in cazul proiectelor cu finantare din Fonduri Externe Nerambursabile aferente cadrului financiar 2014 – 2020, in bugetul „Apelor Romane” exista credite bugetare in valoare de 104,706 milioane lei, precum si 1,619 miliarde lei din credite de angajament.

ANAR, institutie publica de interes national cu personalitate juridica, finantata din venituri proprii, aflata in coordonarea autoritatii publice centrale din domeniul apelor, respectiv Ministerul Apelor si Padurilor (MAP), are in structura sa un numar de 11 Administratii Bazinale de Apa, organizate pe bazine hidrografice, Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) si Exploatarea Complexa Stanca Costesti.

Conform informatiilor postate pe propria pagina de internet, „Apele Romane” administreaza apele din domeniul public al statului si infrastructura Sistemului National de Gospodarire a Apelor formata din lacuri de acumulare, diguri de aparare impotriva inundatiilor, canale, derivatii interbazinale, prize de apa si alte lucrari specifice, precum si infrastructura sistemelor nationale de veghe hidrologica, hidrogeologica si de monitorizare a calitatii resurselor de apa aflate in patrimoniul sau, in scopul cunoasterii si a gestionarii unitare pe ansamblul tarii, a resurselor de apa de suprafata si subterane.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2