APELE SE UMFLĂ – Posibile noi inundații în Maramureș

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Avem cod portocaliu de instabilitate atmosferică care va intra în vigoare azi la ora 16.00, cu valabilitate până mâine dimineață. Unele râuri din județul Maramureș sunt sub atenționare de cod galben în intervalul 15.07.2021 ora 14:00 – 17.07.2021 ora 09:00. Este vorba despre râurile din bazinele hidrografice Vișeu, Iza, Lăpuș – bazine superioare şi afluenţi bazine mijlocii şi inferioare, respectiv Someș.

Avertizarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale. Autoritățile recunosc că se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică precum și incidente/accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă și poluări marine în zona costieră.”

La ultimele ploi mai serioase am avut probleme în Vișeu de Sus, Moisei și Borșa. Un pod care se afla pe DN17C în zona Săcel s-a surpat din cauza ploilor abundente, azi fiind redat circulației.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2