APIA: Numărul Cererilor Unice de Plată depuse în Campania 2020 a depăşit 255.000

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Fermierii au depus, până în prezent, în cadrul Campaniei de primire a Cererilor Unice de Plată în anul 2020, un total de 255.655 de solicitări, pentru o suprafaţă de peste 1,38 milioane de hectare, conform Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), transmite AGERPRES.

Potrivit sursei citate, primirea cererilor s-a efectuat din data de 6 aprilie 2020, în mediul online, pentru a respecta prevederile privind distanţarea socială şi a preveni răspândirea pe teritoriul României a coronavirusului. Astfel, 117.348 de solicitări au fost depuse online, în perioada 6 aprilie – 15 aprilie, pentru o suprafaţă de 845.934,85 de hectare.

Per total, până la ora actuală, au fost depuse 255.655 de cereri, pentru o suprafaţă de 1.384.367,79 hectare.

„Completarea Cererii unice de plată se realizează pe site-ul APIA www.apia.org.ro, accesând link-ul aplicaţiei IPA-Online http://lpis.apia.org.ro, iar descrierea amănunţită a utilizării aplicaţiei se găseşte în ghidul de utilizare al acesteia care poate fi accesat la butonul Asistenţă. Documentele care se ataşează la dosarul Cererii unice de plată sau la modificările aduse acesteia (copie CI/BI/paşaport/certificatul de înregistrare la ONRC/certificatul de înregistrare fiscală, dovadă cont bancar activ) se transmit prin mijloace electronice către Centrele judeţene/locale APIA de care aparţin fermierii”, menţionează APIA.

Campania de depunere a Cererilor Unice de Plată se va încheia pe data de 15 iunie 2020, în conformitate cu prevederile Ordinului MADR nr. 89 din 3 aprilie 2020 privind depunerea online a cererilor unice de plată aferente anului în curs.

Sprijinul financiar este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2