Apple a primit autorizatia de a testa autovehicule autonome in California

Grupul informatic american Apple Inc. a primit autorizatia de a testa autovehicule autonome in statul California a anuntat vineri Department of Motor Vehicles, Autoritatea de reglementare a transporturilor din SUA, anunt care a alimentat speculatiile ca producatorul telefoanelor iPhone se pregateste sa se alature companiilor care intentioneaza sa lanseze autovehicule autonome, informeaza Reuters, transmite AGERPRES.

Autorizatia acordata Apple permite grupului sa efectueze teste cu trei vehicule cu un numar de sase soferi, a informat Department of Motor Vehicles. Autoritatea de reglementare a precizat ca cele trei vehicule sunt modelul Lexus RX450h produse in 2015.

Desi Apple nu a recunoscut niciodata pana acum ca este interesat sa produca automobile , in ultimii ani grupul a recrutat zeci de experti in industria auto iar autorizatia emisa de DMV ofera un indiciu cu privire la planurile Apple.

“Aceasta confirma ceea ce se zvonea de multa vreme, Apple analizeaza posibilitatea de a intre pe segmentul autovehiculelor autonome” a declarat Chris Theodore, fost vice-presedinte la Ford Motor Company si Chrysler. Acordarea acestei autorizatii pentru efectuarea de teste nu inseamna insa in mod automat ca Apple vrea sa construiasca un automobil. “Ar putea fi vorba de software sau de hardware care are legatura cu tehnologia vehiculelor autonome” a apreciat Chris Theodore.

Un purtator de cuvant de la Apple a refuzat sa faca orice comentarii evocand o scrisoare trimisa la finele anului trecut catre National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), autoritatea care se ocupa de siguranta traficului in SUA. “Compania investeste semnificativ in studiul automatizarii si este incantata de potentialul sistemelor automate in multe domenii, inclusiv in sectorul transportului” a declarat atunci Steve Kenner, responsabil pentru integritatea produsului la Apple.

Desi nu a confirmat oficial, Apple se alatura unei liste in crestere de producatori auto traditionali, companii din sectorul tehnologie si start upuri care testeaza autovehicule autonome in California, in ideea de a fi prima firma care ofera autovehicule autonome pentru publicul larg. Printre companiile care au primit autorizatia de a teste autovehicule autonome se numara Google, Ford Motor Co, Volkswagen AG, Daimler AG, Tesla Motors Inc si General Motors Co.

Multe companii sustin ca primele autovehicule autonome vor fi lansate in anul 2020 insa unii experti sustin ca va fi nevoie de o perioada mai lunga de timp din cauza obstacolelor legislative.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *