Apple ar putea anunta pe 25 martie lansarea unui serviciu de streaming video

Reclame home 1
Reclame home 1

Grupul Apple a expediat luni o serie de invitatii pentru „un eveniment special” ce va avea loc pe 25 martie la sediul sau din California, unde reprezentantii companiei americane ar putea sa anunte lansarea unui serviciu de streaming video cu continuturi originale, informeaza AFP, transmite AGERPRES.

Asa cum procedeaza de obicei, Apple nu a dezvaluit nimic in plus legat de acest eveniment misterios ce va avea loc in Cupertino si nu a comentat zvonurile care circula de mai multe luni in mass-media americane in legatura cu acest anunt mult asteptat.

Titlul evenimentului – „It’s Show Time” – lasa totusi sa se inteleaga ca ar trebui sa fie vorba despre anunturi legate de continuturi.

Potrivit presei, staruri precum actritele Jennifer Aniston si Reese Witherspoon si regizorul J.J. Abrams, ar putea fi prezente la eveniment.

Daca se va confirma, aceasta lansare ar parafa dorinta gigantului american de se remarca pe piata serviciilor de streaming video, un factor de crestere economica extrem de asteptat, in contextul in care vanzarile de iPhone-uri – de care grupul este extrem de dependent – au inceput sa scada.

La sfarsitul lunii ianuarie, patronul companiei, Tim Cook, si-a afirmat inca o data ambitiile pe care le are „in domeniul continuturilor originale”, reamintind ca a semnat un contract cu renumita realizatoare si prezentatoare de televiziune americana Oprah Winfrey. „Sunt super increzator si vom avea mai multe lucruri sa va spunem putin mai tarziu”, a adaugat el.

Dupa modelul Apple Music – serviciu de streaming muzical pe baza de abonament, lansat in 2015 -, grupul Apple ar putea sa lanseze si un echivalent al acestuia in domeniul videoclipurilor peste cateva luni, potrivit presei americane.

Apple a intrat deja – insa destul de timid deocamdata – in domeniul productiei video prin intermediul iTunes (platforma media ce reda fisiere audio si video), Apple TV (ce permite accesul la platforme terte) si emisiunii de televiziune difuzate online „Carpool Karaoke”.

Etapa urmatoare pare logica in acest context: lansarea propriului serviciu de streaming, alimentat cu programe exclusive si cu staruri pentru a atrage publicul. Printr-o astfel de platforma, Apple va concura in mod direct cu Netflix si Amazon Prime.

In plus fata de domeniul video, Apple are in vedere o alta piata, presa, iar zvonurile lasa sa se inteleaga in ultima perioada ca Apple ar putea sa anunte o serie de noutati in acest domeniu, pe 25 martie.

Compania americana propune deja un portal de presa, Apple News. Etapa urmatoare ar putea consta in lansarea unui serviciu pe baza de abonament, ce ar permite utilizatorilor sa aiba acces la un numar nelimitat de continuturi. Insa acest proiect ar fi intampinat deja anumite dificultati, din cauza procentajelor de incasari cerute de Apple de la editorii de presa.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole