Apple majoreaza cu 35% pretul telefoanelor iPhone vandute in Rusia

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

apple-iphone-5s-4Grupul american Apple a decis sa creasca pretul telefoanelor iPhone vandute in Rusia cu 35%, a doua majorare de pret in mai putin de o luna, din cauza deprecierii rublei in raport cu dolarul american, transmite Bloomberg citata de Agerpres.

Un telefoane iPhone 6 cu o memorie de 16 gbytes costa in prezent 53.900 de ruble (956 de dolari), a informat, luni, Apple pe pagina sa de Internet din Rusia.

Anterior, pretul oficial al unui telefon iPhone 6 era de 39.900 de ruble, chiar daca saptamana trecuta Apple a anuntat ca a decis sa opreasca vanzarile online in Rusia, deoarece valoarea rublei este prea volatila pentru ca firma sa poata stabili preturile.

Aceasta este a doua majorare de pret decisa de Apple pentru piata din Rusia, dupa cea de la finele lunii noiembrie, cand pretul unui iPhone a fost crescut cu 25%. Daca se adauga si ultima majorare introdusa luni, in decurs de o luna pretul in ruble al unui telefon iPhone a crescut cu 69%.

In ultimul trimestru, rubla ruseasca s-a depreciat cu 30% in raport cu dolarul, pe fondul scaderii pretului petrolului si al sanctiunilor economice impuse Rusiei, ceea ce face ca veniturile inregistrate de Apple si alte companii americane pe piata din Rusia sa se diminueze in momentul convertirii in dolari.

Si alte companii precum Samsung si Cartier au decis sa majoreze pretul produselor lor pe piata din Rusia, ceea ce inseamna ca rusii vor plati mai mult pentru a achizitiona produse precum electronice, automobile, haine si alimente din strainatate.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2