Apple preia Beats Electronics pentru trei miliarde de dolari

home camp2
home camp2
home camp2

Grupul informatic american Apple a anuntat miercuri seara preluarea producatorului de casti audio Beats Electronics pentru trei miliarde de dolari, aceasta fiind cea mai mare achizitie derulata vreodata in istoria companiei, transmite AFP citata de Agerpres.

Apple a precizat ca tranzactia include si serviciul de muzica online pe baza de abonament Beats Music. Aproximativ 2,6 miliarde de dolari din pretul convenit ar urma sa fie platite la finalizarea operatiunii, prevazuta pentru sfarsitul lunii septembrie, iar restul sub forma unor plati ulterioare.

De asemenea, fondatorii Beats Electronics, raperul Dr. Dre si Jimmy Iovine, se vor alatura Apple, companie pentru care mai lucreaza si alti directori de renume precum fostul director general de la Burberry, Angela Ahrendts, si fostul CEO al Yves Saint Laurent, Paul Deneve.

‘Muzica este o parte importanta din viata noastra si totodata are un loc special in inima noastra la Apple’, a declarat directorul general de la Apple, Tim Cook.

Cu toate acestea unii analisti si-au exprimat scepticismul fata de logica strategica a acestei achizitii. Pana acum Apple s-a limitat la mici achizitii tintite care nu au depasit cateva sute de milioane de dolari, grupul concentrandu-se pe dezvoltarea interna a produselor sale fara a prelua o marca exterioara. La sapte ani insa de la lansare primului iPhone si la patru ani de la lansarea iPad, consumatorii asteapta in continuare un nou produs revolutionar de la Apple, grup care pare sa treaca printr-o lipsa de inspiratie dupa decesul lui Steve Jobs in 2011.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *