Apple va lansa marti un iPhone de lux, la zece ani de la lansarea pe piata a primului smartphone

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Grupul informatic american Apple ar urma sa dezvaluie marti un nou iPhone din segmentul premium, la zece ani de la lansarea pe piata a primului smartphone, informeaza AFP, transmite AGERPRES.

Ca de obicei, Apple nu a precizat in ce anume consta shoow-ul care va incepe la ora 17.00 GMT. Insa in mod normal in aceasta perioada a anului compania lanseaza un nou smartphone.

Potrivit analistilor, Apple ar urma sa dezvaluie un dispozitiv premium botezat ”iPhone X”, dupa numarul roman 10, in onoarea celor zece ani care au trecut de la lansarea primului smartphone care a revolutionat sectorul telefoniei mobile si s-a vandut in peste 1,2 miliarde de exemplare.

“Prezentarea iPhone-ului din acest an este de departe cel mai asteptat eveniment, tinand cont de faptul ca ne asteptam la cea mai importanta modificare de design de dupa ‘iPhone 6’ (in 2014 n.r.)”, a declarat Amit Daryanani, analist la RBC Capital Markets.

”iPhone X” ar putea fi echipat un un ecran de ultima generatie OLED, care ofera o imagine de calitate superioara, si care ar urma sa acopere intreaga suprafata a telefonului, ceea ce va implica eliminarea butonului ”Home”, care pana acum era amplasat in partea de jos a ecranului. In aceste conditii, deblocarea dispozitivului se va face prin recunoastere faciala in 3D gratie unei a doua camere foto. De asemenea, partea verso a dispozitivului ar urma sa fie din sticla, iar incarcarea se va face in sistem wireless, o functie asteptata de mult de fanii iPhone.

Insa toate aceste noutati vor veni cu un pret de cost majorat, noul iPhone X urmand sa aiba un pret de pornire de 1.000 de dolari, dar care potrivit zvonurilor ar putea ajunge la 1.200 si chiar la 1.400 de dolari. La pretul acestea “va trebui sa fie magic”, sustine analistul Rob Enderle.

Principalul rival al Apple, grupul sud-coreean Samsung, urmeaza sa lanseze si el un smartphone premium in format mare, Note 8, care va fi disponibil incepand de vineri la un pret apropiat de 1.000 de dolari in SUA.

Pe langa noul iPhone X, Apple ar urma sa dezvaluie marti si versiuni imbunatatite ale actualelor modelelor de iPhone, respectiv iPhone 8 si iPhone 8 Plus, care vor avea o durata mai mare de functionare a bateriei si capacitati mai mari de stocare.

Grupul american ar putea prezenta de asemenea un nou model de televizor AppleTV, capabil sa difuzeze programe in sistem 4K, sau o noua versiune a ceasului inteligent Apple Watch, care va fi capabil sa se conecteze direct la retelele de telefonie mobila fara a avea nevoie de un iPhone.

O alta noutate este ca prezentarea de marti va fi prima organizata la noul sediu al grupului de la Cupertino, o vasta ladire rotunda de forma unei farfurii zburatoare.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2