Apple vrea să-și facă propriul motor de căutare

home camp2
home camp2
home camp2

Apple lucrează la o alternativă la Google, care ar putea înlocui, la un moment dat, motorul de căutare ce este disponibil în prezent pe dispozitivele Apple în urma unei înțelegeri în valoare de mai multe zeci de miliarde de dolari între cele două companii. Google plătește Apple câteva zeci de miliarde de dolari pentru a fi folosit în mod implicit pentru căutările online precizează profit.ro.

Este un deal care datează de mulți ani, care a crescut ca valoare în timp și care este important pentru ambele companii – Apple are nevoie de un motor bun de căutare, iar Google are nevoie de utilizatori cu dare de mână. Însă, acest deal a atras atenția oficialităților americane, care investighează înțelegerea dintre cei doi giganți și care se pare că o vor folosi în tribunal împotriva Google, care a fost deja acuzat de politici anticoncurentiale pe căutare și shopping.

În aceste condiții, Apple ar putea fi lăsată fără motorul de căutare pe care l-a folosit atâția ani.

În ultima vreme, Apple rulat mai multe anunțuri de angajare a specialiștilor în motoare de căutare, alt indiciu care duce spre aceeași concluzie. De asemenea, încă indiciu vine din creșterea în ultima vreme a activității Applebot – botul Apple de indexare al site-urilor web. Mai rămâne de văzut dacă motorul de căutare al celor de la Apple va fi un produs independent sau parte a lui Siri și dacă după pierderea deal-ului cu Google Apple va vinde reclame în paginile de căutare, ceea ce ar contraveni cu promisiunile pe care le face în ceea ce privește protejarea intimității utilizatorilor săi.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *