Aproape 1.600 de pachete cu tigari de contrabanda confiscate in Maramures

home camp2
home camp2
home camp2

tigari contrabandaIn data de 17 martie, politistii de frontiera de la S.T.P.F. Maramures au desfasurat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.

Pe timpul actiunii, in jurul orei 7.30, un echipaj al politiei de frontiera a observat, pe raza localitatii Petrova, o autoutilitara marca Volkswagen, care tracta o platforma pentru transport auto.

“Politistii de frontiera au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control autoutilitara, constatandu-se ca aceasta este condusa de Ioan C., in varsta de 34 ani, domiciliat pe raza judetului Maramures.

Cu ocazia controlului efectuat, sub platforma remorcii a fost descoperit un loc special amenajat in care se aflau mai multe pachete cu tigari de provenienta ucraineana, fapt pentru care autoutilitara si persoana in cauza a fost condusa la sediul inspectoratului in vederea efectuarii unui control amanuntit.

Astfel, au fost descoperite 1.580 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 14.200 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii”, a spus Radu Lungu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei.

Conducatorul auto este cercetat pentru savarsirea infractiunii de colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia, la finalizarea cazului urmand a se lua toate masurile legale ce se impun.

Totodata, autoutilitara si remorca folosita la transportul tigarilor, ambele in valoare de 19.000 lei, au fost indisponibilizate in vederea continuarii cercetarilor.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *