Aproape 15 milioane de lei a alocat MDRAP pentru proiectele depuse pe PNDL 2, in Coroieni

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

O suma impresionanta a fost alocata comunei Coroieni de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene pentru proiectele depuse pe Programul National de Dezvoltare Locala, etapa a doua.

Cea mai mare suma, respectiv 12.750.000 de lei a fost acordata pentru realizarea obiectivului de investitii ”Alimentare cu apa si retea de canalizare cu statie de epurare in localitatea Valenii Lapusului”, valoarea totala a investitiei fiind de 13.402.921,51 lei, se precizeaza intr-un comunicat al Consiliului Judetean Maramures.

O alta realizare frumoasa va fi construirea unui centru medical in comuna Coroieni, investitie pentru realizarea careia au fost alocati 1.164.000 de lei, cu o valoare totala estimata la 1.378.427 lei. O a treia finantare in suma de 970.900 de lei a fost aprobata in vederea extinderii si reabilitarii Scolii primare Ponorata, unde valoarea totala a investitiei se ridica la suma de 1.076.437 de lei.

Gavril Ropan: In 14 ani ca primar, in sedintele de Consiliu Local am facut doar administratie

Edilul din Coroieni, Gavril Ropan a declarat ca aceste finantari obtinute pe Programul National de Dezvoltare Locala, etapa a doua sunt extrem de importante si vin in sprijinul locuitorilor.

”PNDL este un program foarte important pentru comunitatile noastre, iar in Coroieni am obtinut finantari si pe PNDL1, lucrarile fiind deja executate. Astfel, am beneficiat de 5,6 milioane de lei pentru alimentare cu apa in satele Coroieni, Draghia si Baba, suma acordata fiind de 5,6 milioane de lei.

O alta alocare importanta primita de la MDRAP, pe PNDL1, a fost pentru reabilitarea DC 55, intre Coroieni si Vima Mica, finantarea fiind de 6,1 milioane de lei, iar lucrarea am finalizat-o inca din anul 2016. Alte proiecte finalizate au fost reabilitarea caminului de batrani din Coroieni, a caminelor culturale din Draghia si Baba, dar si asfaltarea a doi km de drum in Coroieni, spre Manastirea Sf. Ilie, cu o finantare de 2,5 milioane de euro de la AFIR.

Tot pe AFIR am depus un proiect in suma de 1 milion de euro, pe Masura 7.2, pentru asfaltarea drumurilor din comuna, iar documentatia a fost declarata eligibila. In ceea ce priveste PNDL2 avem inca cateva proiecte in asteptare, cel mai important fiind cel care priveste canalizarea in Coroieni, Draghia si Baba. De 14 ani de cand sunt primar, in sedintele de Consiliu Local am facut doar administratie si acelasi lucru este valabil pentru toti colegii mei”, a declarat primarul din Coroieni, Gavril Ropan.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole