Aproape 200 de turci cu pasapoarte diplomatice au primit azil in Germania dupa puciul esuat

Reclame home 1
Reclame home 1

Aproape 200 de cetateni turci cu pasapoarte diplomatice au primit azil in Germania dupa puciul esuat care a avut loc anul trecut in Turcia, a anuntat marti Ministerul de Interne german, informeaza dpa, transmite AGERPRES.

Din 249 de cetateni turci cu pasapoarte diplomatice care au aplicat pentru azil in Germania, 196 au obtinut permisiunea de a ramane, precizeaza dpa, care a analizat un raport oficial al Ministerului de Interne realizat la solicitarea partidului de stanga Die Linke.

Nu se precizeaza cati fosti militari turci au primit azil in Germania.

Numarul de solicitanti de azil din Turcia este in general in crestere, potrivit graficului furnizat de ministerul german. In august, 962 de cetateni turci au inaintat cerere pentru azil, in timp ce in iulie si iunie numarul acestora a fost de 620 si respectiv 433.

Reprezentantului partidului Die Linke, Sevim Dagdelen, a criticat numarul ridicat de cereri de azil aprobate. ‘Este lipsit de logica, in conditiile in care pe de o parte 196 de cetateni turci posesori de pasapoarte diplomatice primesc azil in Germania, iar pe de alta parte relatiile cu aceasta tara membra a NATO si candidata la aderare in UE continua ca de obicei’, a spus el.

La inceputul lunii septembrie, Ministerul de Externe al Turciei a emis o atentionare de calatorie pentru cetatenii turci care se deplaseaza in Germania, cerandu-le acestora sa fie prudenti in timp ce se afla pe teritoriu german si invocand in acest sens rasismul in crestere din campania electorala germana.

Tensiunile dintre Berlin si Ankara au escaladat in ultimul timp intre cele doua tari, mai ales dupa referendumul din acest an din Turcia, care a sporit prerogativele presedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2