Aproape 21 de milioane de americani sunt dependenti de diverse substante si de alcool 

alcool3Aproape 21 de milioane de americani se lupta cu dependenta de anumite substante – cifra ce depaseste numarul persoanelor diagnosticate cu cancer – potrivit unui nou raport dat publicitatii joi de biroul chirurgului general al Statelor Unite, informeaza Daily Mail, transmite AGERPRES.

Dr. Vivek Murthy subliniaza in cadrul raportului – primul emis de chirurgul general ce are in prim-plan dependenta de substante – ca unul din sapte americani se vor confrunta cu abuzul de substante si ca 78 de persoane mor in fiecare zi din cauza supradozei de substante opioide. Acesta a mentionat ca dependenta nu este un defect de caracter – este o boala cronica si trebuie tratata ca atare.

In ceea ce ar putea fi ultimul sau act semnificativ in pozitia de chirurg general al presedintelui Barack Obama, dr. Vivek Murthy a facut un apel la o schimbare culturala majora in modul in care americanii privesc dependenta de droguri si de alcool.

Raportul intitulat “Abordarea dependentei in America”, plaseaza abuzul de medicamente, droguri si alcool, alaturi de alte probleme urgente privind sanatatea publica din ultimii 50 de ani, cum ar fi SIDA si fumatul.

Potrivit raportului, in anul 2015, 20,8 milioane de americani s-au confruntat cu abuzul de medicamente, droguri si alcool — cifra similara cu cea a persoanelor cu diabet zaharat si mai mare decat cea a tuturor cazurile de cancer.

In ciuda acestor statistici socante, sustine chirurgul general, doar 10% dintre persoanele cu probleme de dependenta beneficiaza de tratament.

Raportul “isi propune sa schimbe modul in care societatea noastra abordeaza abuzul de substante”, sustine Murthy care atrage atentia ca ”tulburarile ca urmare a utilizarii de substante reprezinta una dintre cele mai presante crize de sanatate publica din vremurile noastre”.

”Trebuie sa ii ajutam pe toti sa inteleaga faptul ca dependenta nu este un defect de caracter — este o boala cronica pe care trebuie sa o abordam cu aceeasi abilitate si compasiune cu care abordam bolile de inima, diabetul si cancerul”, arata dr. Vivek Murthy.

Utilizarea medicamentelor analgezice suscita o ingrijorare din ce in ce mai mare in SUA deoarece circa 12,5 milioane de americani folosesc aceste produse in mod necorespunzator.

Raportul arata, de asemenea, ca numarul deceselor cauzate de supradoza de heroina si de medicamente analgezice este in crestere. Zilnic, 78 de persoane din Statele Unite mor ca urmare a supradozelor de substante opioide, iar ”cifrele aproape s-au multiplicat de aproape patru ori din 1999”, potrivit Kana Enomoto, administrator adjunct la Substance Abuse and Mental Health Services Administration din cadrul Departamentului Sanatatii si Serviciilor Sociale din Statele Unite.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1