Aproape 3 tone de droguri si 6.000 de comprimate ridicate in vederea confiscarii si 41 de grupari infractionale destructurate in primul semestru

Reclame home 1
Reclame home 1

tigara-joint-droguriPolitia Romana a ridicat in vederea confiscarii, in urma a peste 400 de actiuni si aproape 1.000 de perchezitii desfasurate in primele 6 luni ale anului, aproape 3 tone de droguri si 6.000 de comprimate si a descoperit 28 de culturi de droguri ilegale, fiind destructurate 41 de grupari infractionale organizate, potrivit unui comunicat remis duminica AGERPRES.

In primul semestru, Politia Romana, prin structurile de combatere a criminalitatii organizate, a desfasurat 403 de actiuni operative in domeniul combaterii traficului de droguri si 937 de perchezitii domiciliare, in cadrul carora au fost destructurate 41 de grupari infractionale organizate, precizeaza comunicatul citat.

In urma acestor actiuni, 459 de persoane au fost retinute, iar fata de 427 dintre acestea, instanta a dispus arestarea preventiva. Totodata, fata de 163 de persoane s-a dispus continuarea cercetarilor sub control judiciar.

In perioada mentionata, in 409 dosare penale pe linie de combaterea traficului de droguri au fost intocmite rechizitorii, fiind trimise in judecata 315 persoane fizice si juridice, dintre care 196 de persoane au fost retinute sau arestate.

De asemenea, politistii descoperit 28 de culturi ilegale de droguri (dintre care 19 indoor) si au ridicat in vederea confiscarii 2.844 de kilograme de droguri, din care 2762 de kilograme droguri de mare risc si 5.897 de comprimate.

Au fost instituite sechestre asiguratorii pe 1.478.494 de lei, 135.845 de euro, 8.750 de dolari, bunuri si marfuri in valoare de 897.000 de lei, 15 arme de foc, 2.998 de bucati de munitie. Valoare totala a masurilor asiguratorii instituite este de 3.747.000 de lei.

„Eficienta instrumentelor implementate la nivelul Politiei Romane si stransa cooperare cu institutiile de aplicare a legii la nivel national (ex. D.I.I.C.O.T., S.R.I.) s-au concretizat printr-o reactie prompta ce a condus implicit la destramarea unor grupari infractionale complexe. De asemenea, cooperarea politieneasca internationala cu institutiile de aplicare a legii din Germania, Franta, Italia, Spania, Austria, Marea Britanie si Norvegia, precum si cu agentiile de aplicare a legii din SUA, facilitat de birourile de legatura FBI, DEA, Secret Service de la Bucuresti, este un instrument care ofera solutii la nivel strategic si operational pentru contracararea traficului de droguri la nivel mondial”, se arata in comunicatul citat.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2