Aproape 4.000 de angajati ai Google cer companiei sa renunte la o colaborare cu Pentagonul

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

O petitie interna care cere Google sa ramana in afara “comertului de razboi” a fost semnata de mii de angajati ai companiei, in timp ce altii au demisionat pentru a protesta impotriva unei colaborari a gigantului informatic cu armata americana, relateaza miercuri AFP, informeaza AGERPRES.

Aproximativ 4.000 de angajati au semnat marti petitia care a fost pusa in circulatie in urma cu trei luni pentru a cere grupului sa renunte la utilizarea instrumentelor sale de inteligenta artificiala pentru a ajuta militarii sa-si eficientizeze dronele pentru a identifica mai bine tintele, au informat mass-media americane.

Site-ul Gizmodo a anuntat de asemenea ca circa zece angajati ai Google au demisionat din motive etice.

Compania americana nu a raspuns marti intrebarilor AFP cu privire la aceasta colaborare numita de petitionari “Project Maven” si care, potrivit acestora, utilizeaza inteligenta artificiala pentru a ajuta dronele armatei sa distinga oamenii de obiecte.

“Consideram ca Google nu ar trebui sa participe la comertul de razboi”, potrivit textului petitiei disponibile pe internet.

“Prin urmare, cerem ca proiectul Maven sa fie anulat si Google sa redacteze, sa faca publica si sa implementeze o politica clara care sa spuna ca Google sau subcontractantii sai nu vor construi niciodata tehnologie de razboi”, afirma semnatarii.

Armata americana, la fel ca alte tari, foloseste drone pentru misiuni de recunoastere, de informare sau pentru a lansa bombardamente, de exemplu, in Afganistan.

Fundatia Electronic Frontier (EFF), care sustine drepturile pe internet, si Comitetul International pentru Controlul Armelor Robot (ICRAC) sustin aceasta petitie.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2