UPDATE: Aproape 4.000 de liceeni din Maramures incep luni BAC-ul

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

UPDATE 2: La Uman, elevii au avut de facut un eseu tot despre poezie La subiectul al doilea, elevii de la profilul uman au avut de facut un text argumentativ despre importanta activitatilor de lectura pentru elevi. La ultimul subiect pe care acestia l-au avut de rezolvat au avut de ales dintre Tudor Arghezi, Ion Barbu li Nichita Stanescu si sa scrie despre tema si viziunea in operele lor.

UPDATESubiectele la Limba Romana, realizate de profesorispecialisti din cadrul Centrului National de Evaluare si Examinare, au fost imparțite in doua categorii, pentru profilul Real și pentru cel Uman.

In varianta pentru profilul Real, elevii au avut de rezolvat,la subiectul intai, o serie de exerciții pe baza unui fragment din nuvela fantastica a lui CezarPetrescu, ”Omul din vis”.

La cel de-al doilea subiect, candidații la examenul de bacalaureat au avut de realizat un text argumentativ despre ”rolul campaniilor de promovare a unui stil de viața sanatos”.

Pentru subiectul trei, candidații au avut de argumentat o poezie de Mihai Eminescu.

Luni va avea loc prima proba scrisa din cadrul sesiunii iunie 2014 a Bacalaureatului, la disciplina de Limba si literatura romana.

In Maramures sunt asteptati sa participe la aceasta proba in jur de 4.000 de absolventi, grupati in 12 centre, iar la nivel national 143.968 de absolventi, dintre care 129.827 din promotia curenta si alti 14.141 din promotiile anterioare, potrivit informatiilor transmise de Ministerul Educatiei.

Absolventii vor avea, in functie de profilul si filiera pe care le-au urmat in invatamantul liceal, doua tipuri de subiecte. Astfel, absolventii filierei teoretice – profilul umanist si cei ai filierei vocationale – profilul pedagogic, vor avea acelasi tip de subiecte, iar absolventii filierei teoretice – profil real, ai filierei tehnologice si ai filierei vocationale – toate profilurile cu exceptia celui pedagogic, vor primi alte tipuri de subiecte.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole