Aproape 4.200 de pacienți au primit îngrijiri medicale în 2020 în secția Reumatologie a Spitalului Județean Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Secția Reumatologie a Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia-Mare a acordat în acest an îngrijiri medicale unui număr de aproape 4.200 pacienți în Ambulatorul de specialitate.

Cele mai frecvente forme ale artritei sunt poliartrita reumatoidă, boala inflamatorie care afectează peste 200.000 persoane din țară.

”În fiecare an, începând din 1996, în 12 octombrie se marcheaza Ziua Mondială a Artritei (World Arthritis Day). Bolile reumatice reprezintă una dintre cauzele principale de morbiditate în rândul populației active, generând costuri importante socio-economice și contribuind la dizabilitate, afectare emoțională și scăderea calității vieții. 1 din 5 europeni primesc tratament pentru o boală reumatismală.

Cele mai frecvente forme ale artritei sunt poliartrita reumatoidă, boala inflamatorie care afectează peste 200.000 persoane din Romania și osteoartrita (boala degenerativă). Practic, 3% dintre români suferă de o boală inflamatorie articulară, caracterizată în primul rând de durere, simptom cu impact negativ somatic și emoțional.

Este de datoria profesioniștilor din domeniul medical, dar și a asociațiilor de pacienți să contribuie în egală măsură la creșterea gradului de conștientizare a nevoilor persoanelor cu artrită, la informarea cu privire la riscurile și consecințele gestionării necorespunzătoare a acestor afecțiuni, a automedicației, a metodelor celor mai adecvate de terapie .

Secția Reumatologie a Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia-Mare, prin specialiștii săi, a acordat în acest an îngrijiri medicale unui număr de 4184 pacienți în Ambulatorul de specialitate, atât din județul nostru, cât și din cele limitrofe. 786 persoane au beneficiat de regim de spitalizare continuă și de zi.

Avem în evidența activă un număr de peste 500 pacienți cu poliartrită reumatoidă, mai mult de 35% din aceștia fiind la ora actuală în terapie biologică, care contribuie substanțial la limitarea progresiei bolii și instalarea remisiunii. De altfel, Reumatologiei spitalului nostru i-a fost conferit titlul de Centru de excelență în tratamentul biologic, datorită implicării în managementul pacientului cu boli inflamatorii reumatismale.

Suntem oricând la dispoziția pacienților noștri, în cabinet sau prin intermediul consultațiilor la distanță în această perioadă dificilă pentru sistemul sanitar și societate în general. Cu ocazia Zilei Mondiale a Artritei, urăm tuturor sănătate și o viață fără durere. În numele Colectivului Compartimentului Reumatologie SJU”, a spus dr. Ieremia Gabriela de la Spitalul Județean Baia Mare.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2