Aproape 40% dintre cetatenii Romaniei se afla in risc de saracie si excluziune sociala

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

tiganiAproximativ 40% dintre cetatenii Romaniei sunt in risc de saracie si excluziune sociala, tara noastra situandu-se pe locul doi, dupa Bulgaria, in conditiile in care media la nivel european este de 25%, a declarat, vineri, comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Phil Hogan.

“Stiu ca aproximativ 40% din cetatenii din Romania sunt in risc de saracie si excluziune sociala, pe locul doi dupa Bulgaria. Sa stiti ca media la nivel european este de 25%. In Romania, saracia se concentreaza puternic in zonele rurale, din cauza infrastructurii necorespunzatoare si a lipsei sanselor de angajare. Am vorbit cu comisarul Cretu pentru a vedea cum putem sa lucram impreuna pentru a furniza niste beneficii in aceste zone rurale pentru ca, altfel, nu vom ajunge la potentialul necesar. Trebuie sa ne asiguram ca toti oamenii din zonele rurale pot sa vada ca fondurile Uniunii Europene sunt cheltuite pentru a imbunatati agricultura la nivel national”, a spus Phil Hogan, la masa rotunda ‘Reducerea saraciei si a riscului de excluziune sociala in satele Romaniei prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020’ .

Comisarul european pentru Agricultura a primit un pion din lemn de nuc si o placinta din partea lui Constantin Craciun, “taranul sarac din Vrancea”, dupa cum s-a recomandat acesta.

Craciun i-a spus comisarului european ca Romania trebuie sa isi protejeze padurile, apele si institutele de agricultura.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *