septembrie 27, 2021

Aproape 400.000 de lei finantare in comuna Baiut, pentru realizarea unui pod de beton

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Fondurile guvernamentale continua sa vina in Maramures prin semnarea de catre primari a contractelor finantate de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE), in urma aprobarii proiectelor depuse pe Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL), etapa a doua.

Un astfel de contract s-a semnat, recent, in comuna Baiut, unde primarul Mihai Ceteras a convocat Consiliul Local intr-o sedinta extraordinara.

Obiectul contractului il constituie alocarea unei finantari din bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale, in suma de 370.388,37 lei pentru realizarea obiectivului de investitii ”Pod din beton peste raul Somes”, se precizeaza intr-un comunicat al Consiliului Judetean Maramures. Probabil e vorba de un pod peste raul Lapus. Valoarea totala a investitiei este de 471.186,90 lei.

Mihai Ceteras, primarul comunei Baiut a declarat ca, pe langa acest contract care a fost deja semnat, un alt proiect asteapta finantarea pe Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL2). Este vorba despre reabilitarea Scolii Gimnaziale cu clasele I VIII ”Regina Elisabeta”, proiect in valoare de peste 3,3 milioane de lei.

”Aici a fost candva o mina cu 1.200 de angajati, iar odata inchisa, problemele au aparut in comuna noastra. In varful Secului avem o partie de schi si am incercat scoaterea acesteia din fondul forestier, dar actiunea noastra a fost blocata de cei de la Mediu. Speram insa ca, avand si sprijinul administratiei judetene, vom reusi sa avansam cu acest proiect”, a declarat primarul din Baiut, Mihai Ceteras.

ZiarMM

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

3 Comments

 1. hatru

  Sunteti bolunzi? Unde ati studiat Geografia? Si ciobanii de la stana cunosc mai multa geografie.De cand trece Somesul prin Baiut? Poate izvoraste Lapusul dar Somesul nu prea cred .Dar e o vorba prin zona ,, nicaieri atatia muti…”

  Reply
 2. Nick

  Măi să fie….
  Coaliţia aflată la putere a mutat Someşul la Băiuţ ….
  Sau Băiuţul pe malul Someşului ??????
  … în conformitate cu PROGRAMUL DE GUVERNARE .

  Reply
 3. Ciprian Dragos

  Aveti dreptate, evident. Este vorba de o eroare, iar ea nu ne apartine. Asa apare in comunicatul Consiliului Judetean. Am precizat in text lucrul acesta. E vorba de raul Lapus.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2