Aproape 600 de persoane trimise in judecata in 2015 pentru infractiuni de spalare de bani si fals de moneda

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

perchezitii-oradea-mascatiAproximativ 600 de persoane au fost trimise in judecata, in primele sase luni ale anului, in Romania, pentru infractiuni din sfera spalarii banilor si falsului de moneda, informeaza Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) intr-un comunicat transmis duminica AGERPRES.

Politistii au destructurat 52 de grupari infractionale organizate si au instituit sechestru asigurator pe aproape 2.000.000 de lei, peste 740.000 de euro, 35.631 de dolari americani, 465 de imobile, 405 autoturisme, 209 bucati de munitie, 50 de kilograme de exploziv si 13 arme de foc.

Potrivit comunicatului, in prima jumatate a acestui an, Politia Romana a desfasurat 93 de actiuni operative care au vizat destructurarea a 52 de grupari organizate infractionale din sfera spalarii banilor, falsului de moneda si finantarii terorismului, formate din 543 de membri.

In aceasta perioada, au fost trimise in judecata 585 de persoane fizice si juridice, pentru savarsirea a 1.387 de infractiuni. Din totalul persoanelor ce au facut obiectul anchetelor, 187 au fost retinute sau arestate.

De asemenea, in urma activitatilor desfasurate de politisti, au fost retrasi din circulatie, la nivel national, 188.230 de lei, 128.060 de euro, 58.193 de dolari si 955 de lire sterline, moneda falsa.

Pentru investigarea acestui tip de infractionalitate si protectia monedei unice europene, Politia Romana efectueaza schimb operativ de informatii cu statele UE prin EUROPOL si cu restul statelor lumii pe canalul INTERPOL.

In plan intern, cooperarea se manifesta la nivelul institutiilor financiar bancare, dar si cu alte institutii interesate de protectia monedei nationale.

Infractionalitatea pe segmentul falsului de moneda nu afecteaza circuitul monetar, avand caracter zonal si temporar, se mai arata in comunicat.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole